Izvor: eKapija | Utorak, 21.06.2016.| 15:30
Izdvojite članak Odštampajte vest

"Zipplast" jedini kompletan proizvođač patent zatvarača u Srbiji - Tržište se osvaja kvalitetom

(Foto: fiphoto/shutterstock.com)
Preduzeće "Zipplast" jedini je kompletan proizvođač patent zatvarača u Srbiji.

- "Zipplast" proizvodi za poznatog kupca. U Srbiji imamo 500 stalnih kupaca. To su kompanije koje u svoje proizvode ugrađaju, kao svoj repromaterijal, naše proizvode - patent zatvarače, konce, čičak trake. To su, mahom izvoznici i njima je bitan kvalitet. Oni nastupaju na vrlo zahtevnim tržištima - istakao je Ljubodrag Spasojević, direktor "Zipplasta".

Pored proizvodnih pogona u Požegi, "Zipplast" ima svoju proizvodnju u Bosni i Hercegovini i Makedoniji, na taj način se 15% proizvodnje izvozi. Međutim, indirektan izvoz, kroz proizvode naših poslovnih partnera koji prozvode za strana tržita, je mnogo veći, zaključio je Spasojević.

Rade Ljubojević, predsednik Regionalne privredne komore Užice i predsednik "Sirogojno Company", koji u svoje "Sirogojno" džempere ugrađuje "Zipplast" proizvode i sam je istakao kvalitet "Zipplastovih" proizvoda.

- Džempere proizvodimo za strano tržište. Izvozimo sto posto proizvoda. Kupci su u Americi, Kanadi, Australiji, Švedskoj, Nemačkoj i drugim zemljama. Nikada ni jedan kupac naših džempera nije nikada imao bilo kakvu reklamaciju. To je pravi pokazatelj kvaliteta patent zatvarača "Zipplasta" - rekao je Rade Ljubojević.

Živorad Jovović, direktor "Atlas Užice", posluje sa "Zipplastom" već četrnaest godina. I on je istakao kvalitet, naročito u proizvodima namenjenim za izvoz, čija je popravka nemoguća i preskupa u inostranstvu.

- U svim našim proizvodima, tamo gde je dizajner predvideo patent zatvarače su proizvodi "Zipplasta". Na kraj pameti nam nije da kupujemo druge patent zatvarače, recimo kineske ili turske. Iako jeftiniji, oni to za nas nisu. Naprotiv, bilo bi vrlo skupo da koristimo te patent zatvarače koji bi se kvarili, kako to biva sa nekvalitetnim proizvodima. Ovako smo sigurni u naš proizvod kada imamo u njemu kvalitetne repromaterijale. Strana tržišta traže kvalitet. A patent zatvarači "Zipplasta" to garantuju - istakao je Živorad Jovović, direktor "Atlasa".

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.