Izvor: eKapija | Ponedeljak, 20.06.2016.| 15:44
Izdvojite članak Odštampajte vest

Turski "iF Elektronik" zainteresovan za srpsko tržište

(Foto: Edhar/shutterstock.com)
Turska kompanija "iF Elektronik Ltd." iz Istanbula, koja se bavi poslovnim razvojem i IT konsaltingom, zainteresovana je da proširi poslovanje na tržište Srbije i uspostavi saradnju sa domaćim kompanijama, bankama, fakultetima i institutima, istaknuto je na sastanku u Privrednoj komori Srbije (PKS).

Mihailo Vesović, rukovodilac Centra za inovacije PKS, rekao je da je dosta mogućnosti za uspešnu saradnju sa poslovnom i akademskom zajednicom Srbije i da će Komora pružiti svu potrebnu logističku podršku. Ukazao je na niz prednosti Srbije kao dobre poslovne i investicione destinacije, koja se, kako je rekao, posebno ističe po mladim i obrazovanim kadrovima u IT sektoru.

Mehmet Kemal Bozaj, ambasador Turske u Beogradu, objasnio je da je namera firme iz Istanbula da predstavi proizvode turskih IT firmi u Srbiji i pronađe srpske firme čiji bi proizvodi mogli da se plasiraju u zemlje regiona u kojima "iF Elektronik Ltd." već posluje, prenosi sajt Privredne komore Srbije.

Orhan Karadogan, predsednik "iF Elektronik Ltd.", predstavio je kompaniju koja trenutno posluje u Saudijskoj Arabiji, zemaljama Zaliva, Maroku, Senegalu, Iranu, Pakistanu, Libanu, Rumuniji. Kako je rekao, veoma su zaintresovani da posluju na tržištu Srbije i sarađuju sa predstavnicima bankarskog sektora, IT-a, telekomunikacija, tehnoparkova, fakulteta i univerziteta.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.