Izvor: eKapija | Ponedeljak, 20.06.2016.| 15:54

Kompanija "Trivit" postala vlasnik "Klasa" iz Loznice

Kompanija "Trivit" isplatila je 9. juna 2016. godine imovinu i opremu MPI "Klas"-a iz Loznice i time postala vlasnik četvrte gradske pekare po redu, čime je i pogon u Loznici pridružila porodici uspešnih proizvodnih pogona u Vrbasu, Bečeju i Nikšiću.

Proizvodni pogon u Loznici zapošljava 95 radnika, a postoje i planovi za proširenje proizvodnje i povećanje broja zaposlenih u drugoj polovini godine. Ovde će biti angažovana deca iz hraniteljskih porodica, kao i deca palih boraca, čime kompanija "Trivit" nastavlja svoje aktivno učešće u zapošljavanju osetljivih grupa stanovništva u okviru fondacije "Uključi se" i projekta "Budi svoj".

U proizvodnom pogonu u Loznici se pored standardnih pekarskih proizvoda proizvode i konditorski proizvodi, a u planu je i početak proizvodnje jednog dela "Tonus" asortimana.

Iz kompanije "Trivit" kažu da su Loznicu odabrali zbog visokog kvaliteta vode, po kome je ovaj grad poznat. Kvalitet vode je veoma važan za finalan proizvod, pogotovo u slučaju "Tonusa", jer se za ove proizvode pre početka proizvodnje žitarice peru i zatim isklijavaju.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.