NavMenu

"Sky Partner" od 16. juna počeo sa hendlingom na Aerodromu "Nikola Tesla"

Izvor: Tangosix Ponedeljak, 20.06.2016. 10:22
Komentari
Podeli
(Foto: Teodora Brnjoš)
Domaća kompanija "Sky Partner" od 16. juna počela je sa hendlingom na Aerodromu "Nikola Tesla".

– Investirali smo u opremu za zemaljsko opsluživanje, otvorili novih 45 radnih mesta a ako posmatramo operacije u kontekstu naših osnivača kompanija "SAMSIC Assistance" i "Group Europe Handling", beogradski aerodrom je dvadeseti u našem zajedničkom portfoliu. – rekao je direktor "Sky Partnera" Vladimir Trifunović.

Kompanija je formirana 2012. godine i registrovana kao d.o.o uz pomoć strane direktne investicije dve vodeće francuske kompanije u hendling biznisu – "SAMSIC Assistance" i "Group Europe Handling". Trenutno podeljena u dva sektora "Sky Partner" se bavi operacijama i opsluživanjem aviona:

– Jedini na Balkanu posedujemo IATA ISAGO sertifikat u oblasti zemaljskog opsluživanja vazduhoplova, prošlu poslovnu godinu završili smo sa profitom a u ovoj planiramo potpisivanje novih klijenata i sa ponosom možemo reći da smo uspešnim okončanjem pregovora sa "Wizz Air"-om naišli na potvrdu truda i rada koji stoji iza našeg, za sada malog, ali veoma profesionalnog tima – istakao je Trifunović.

Nakon konkretnih investicija u opremu za opsluživanje aviona iz "Sky Partnera" ističu da i segment operacija kompanije odlično posluje.

– CLC i Flight Planing usluge su do početka hendlig operacija bila naša bazna delatnost. Trenutno radimo za sedam inostranih klijenata - "XL Airways", "Vueling", "CityJet", "Dream Jet", "La Compagnie", "WOW air" i "Aigle Azur". Aktivno smo se, poput naših najvećih vazduhoplovnih institucija "Air Serbia" i Direktorata Civilnog Vazduhoplovstva, takođe uključili u edukaciju mladih iz Vazduhoplovne akademije ali i srodnih vazduhoplovnih fakulteta - rekao je on.

Trifunović navodi da će konkretni planovi za proširenjem u oba segmenta poslovanja staviti "veći fokus na davanje šansi mladim afirmisanim i neafirmisanim profesionalcima iz vazduhoplovne struke. Investicija u ljudski kapital biće nam strateški prioritet i nešto o čemu zaista želimo da pravimo vesti u budućnosti".
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Najavljen tender za prvu deonicu brze pruge Beograd-Niš od Velike Plane do Paraćina

Delegacija Evropske unije u Srbiji najavila je raspisivanje tendera za izgradnju jednog dela brze pruge Beograd-Niš za 1. jul ove godine. Naručilac posla je Infrastruktura železnice Srbije, a tender se odnosi na deonicu Velika Plana-Paraćin. Kako je navedeno u prethodnom obaveštenju o raspisivanju tendera, pruga Beograd-Niš dužine 230 km je strateška za državu i njenu povezanost sa evropskim železničkim mrežama, a troškovi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.