NavMenu

Miroslav Mišković osuđen na pet godina zatvora - Za "Delta holding" presuda doneta bez ijednog dokaza

Izvor: RTS Ponedeljak, 20.06.2016. 15:49
Komentari
Podeli
Miroslav MiškovićMiroslav Mišković
Vlasnik "Delta holdinga" Miroslav Mišković osuđen je na pet godina zatvora i novčanu kaznu od osam miliona dinara za pomaganje sinu Marku u utaji poreza po odbitku od kapitalnog dobitka iz poslovanja putarskih preduzeća. Mišković je oslobođen optužbe za zloupotrebu službenog položaja.

Vlasniku "Delte" je suđenje zbog zdravstvenih problema u decembru 2015. godine razdvojeno od procesa protiv njegovog sina i ostalih optuženih.

Miškovićevom sinu Marku i ostalim optuženima je 25. februara izrečena prvostepena presuda kojom su oslobođeni optužbi za zloupotrebe kojima su oštećena putarska preduzeća.

Međutim Marko Mišković je osuđen zbog utaje poreza na tri i po godine zatvora i novčanu kaznu od osam miliona dinara, uz obavezu da njegovo preduzeće "Merainvest" plati porez od oko 320,3 miliona dinara.

Mišković i njegov sin Marko bili su uhapšeni u decembru 2012. godine. Posle višemesečnog boravka u pritvoru pušteni su da se brane sa slobode, uz jemstva od više miliona evra, a pasoši su im i dalje u sudskom depozitu i ne mogu da napuste boravište bez odobrenja suda.

"Delta holding": Mišković osuđen bez ijednog dokaza

Kompanija "Delta holding" je saopštila da je presuda doneta bez ijednog dokaza i najavila da će odbrana uložiti žalbu nadležnom višem sudu.

- Posebno veće Višeg suda odbilo je da sasluša sve svedoke i da izvede dokaze koje je predložila odbrana. Nijedan dokaz i nijedan svedok tužilaštva nisu potvrdili navode optužbe. Osuđeni Miroslav Mišković nije bio na funkciji koja je odgovorna za zakonitost poslovanja. Bez obzira na sve pomenute činjenice, presuda je donesena, ali pravda nije dostignuta - navodi se u saopštenju "Delta holdinga".

Kako se ističe, procesom i medijskom kampanjom, Miroslavu Miškoviću, njegovoj porodici i kompaniji "Delta Holding" načinjena je neprocenjiva šteta, narušeno zdravlje i ugled, naneti veliki materijalni gubici i izgubljena značajna dobit.

- Miroslav Mišković, braniće svoje prava, zagarantovana Ustavom Republike Srbije, pred nadležnim institucijama uz puno poštovanje pravosudnog sistema države Srbije kao i do sad. To podrazumeva vraćanje putne isprave i omogućavanje poslovanja u inostranstvu, oslobađanje zamrznute imovine vredne više od 40 mil EUR, vraćanje položenog jemstva od 12 mil EUR i, najzad, donošenje drugostepene i pravosnažne odluke koja će potvrditi neistinitost prvostepenih optužbi - dodaje se u saopštenju.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija, Građevina, Saobraćaj, Finansije

Feka Automotive gradi energetski efikasan proizvodni objekat - EBRD odobrila 15 mil EUR

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) podržava ovu investiciju odobravanjem kredita od 15 mil EUR kompaniji Feka Automotive (Feka), proizvođaču automobilske rasvete iz Srbije. Feka, koja ima ugovore o snabdevanju sa vodećim međunarodnim proizvođačima automobila kao što su Tojota, Folksvagen i Stelantis, koristiće sredstva da poboljša svoju ukupnu efikasnost i poveća dostupnost pouzdanih uređaja za osvetljenje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.