Izvor: Novosti | Nedelja, 19.06.2016.| 16:00
Izdvojite članak Odštampajte vest

Izgradnja distributivnog centra "Lidl" u Novoj Pazovi biće završena do kraja 2016. - Posao za 700 radnika

(Foto: lidl-info.com)
Na površini od 20 hektara, uz auto-put Beograd - Subotica, u Novoj Pazovi, ubrzano su počeli da se naziru betonski stubovi budućeg logističkog centra nemačke kompanije "Lidl", čiji se završetak očekuje do kraja ove godine. Ceo kompleks gradiće se u više faza, a u njemu će posao naći oko 700 radnika.

Nemačka trgovinska kompanija "Lidl", koja je još u septembru pre dve godine kupila zemljište u industrijskoj zoni pored auto-puta, za koje je platila 158 miliona dinara, krenula je sa realizacijom projekta, koji će biti podeljen u četiri faze, a površina svih objekata dostići će 78.500 metara kvadratnih.

Prema planu investitora, u prvoj fazi biće izgrađen skladišni objekat namenjen za regalno skladištenje mešovite robe široke potrošnje kao i skladišta "box in the box" sa različitim temperaturnim režimima - hladnjače za skladištenje prehrambenih proizvoda. Pored ovog objekta, u planu je izgradnja i administrativne zgrade namenjene za smeštaj kancelarija administracije i radnika. Kada će ova kompanija započeti izgradnju druge faze, ne preciziraju, ali prema njihovom planu, gradiće se upravna zgrada namenjena administraciji sa "open office" prostorijama, salama za sastanke, kantinom... Proširenje skladišta predviđeno je u trećoj fazi, a obuhvata dogradnju objekta visokoregalnog skladišta u smislu produžetka postojećeg skladišta. I u zadnjoj fazi, biće dograđena upravna zgrada sa još 7.800 metara kvadratnih.

- Do sada su u centralnoj, odnosno najperspektivnijoj radnoj zoni, svoje distributivno-logističke centre smestili danski gigant "Delhaize Srbija" i "DTS Delta Transportni sistem". Praksa je dokazala da su kvalitetno organizovane privredne zone motor razvoja jedne lokalne sredine, a primer za tu tvrdnju je i staropazovačka opština, koja zaključno sa junom ove godine ima 3.300 privrednih subjekata - smatra Đorđe Radinović, prvi čovek opštine Stara Pazova.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.