Izvor: eKapija | Subota, 18.06.2016.| 15:47
Izdvojite članak Odštampajte vest

Bitkoin kao finansijski i tehnološki fenomen - Ekspertski susret 21. juna u "ICT Hub"-u

(Foto: youtube.com)
Bitkoin kao valuta, prednosti i mane, bitkoin kao protokol za transfer novca - brz, jeftin i pouzdan, šta je blockchain i zašto je važan, samo su neke od tema o kojima će biti reči u utorak, 21. juna u 18.30 časova, na ekspertskom susretu u Centru za razvoj tehnološkog preduzetništva - ICT Hub.

- "Bitkoin MeetUp" će okupiti eksperte za temu kriptovalute, koja predstavlja budućnost plaćanja. Cilj nam je da dodatno promovišemo značaj i vrednost upotrebe Bitkoina i mogućnosti koje pruža, prvenstveno IT zajednici u Srbiji. Inače, upravo je ICT Hub pomogao razvoj startapa za Bitkoin, kojim je Beograd postao jedan od prvih gradova u regionu sa automatom za ovu valutu – kaže za "eKapiju" Kosta Andrić, izvršni direktor ICT Hub-a.

Govornici i moderatori skupa o bitkoinu biće domaći eksperti u ovoj oblasti i osnivači "Bitkoin Asocijacije Srbije": Aleksandar Matanović, Nikola Cvijović i Mlađen Merdović.

"Bitkoin asocijacija Srbije" je udruženje čiji je zadatak podizanje svesti o ovoj valuti, ali i skretanje pažnje regulatornim telima na benefite koji se mogu ostvariti trgovinom. Aleksandar, Nikola i Mlađen su osnivači prvog srpskog bitkoin startapa "Bitcoin 365", koji radi na kreiranju globalne menjačnice za trgovinu ovom valutom i zaslužni su što je Beograd postao jedan od prvih gradova u regionu u kome je postavljen Bitkoin automat. Takođe, Mlađen Merdović je organizator Webiz konferencije o poslovnoj primeni Interneta i programa poslovne edukacije za poslovanje na Internetu.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.