NavMenu

"Fiat" u Srbiji ukida treću smenu

Izvor: Tanjug Sreda, 15.06.2016. 08:19
Komentari
Podeli
(Foto: Mapei)
Kompanija "Fiat Chrysler Srbija" (FAS) iz Kragujevca prebaciće proizvodnju iz tri u dve smene, a u saradnji sa sindikatima radi i na smanjenju radne snage kroz dobrovoljne odlaske zaposlenih, saopšteno je u utorak, 14. juna, iz FAS-a posle sastanka rukovodstva kompanije sa predstavnicima Sindikata.

- U skladu sa zahtevima tržišta, kompanija je spremna da prilagodi svoje proizvodne kapacitete sprovođenjem strukturalnih promena u organizaciji fabrike, prebacujući proizvodnju iz tri u dve proizvodne smene - navodi se u saopštenju FAS-a sa sastanka na kome je razmotrena trenutna situacija na evropskom tržištu automobila.

U saradnji sa sindikatima, dodaje se dalje, kompanija radi na dobrovoljnim odlascima, koji bi se odmah realizovali. Ovo je, kako se navodi, u cilju minimiziranja socijalnog uticaja na zaposlene.

Reorganizacija neće uticati na kontinuitet u poslovanju, dobre performanse kompanije, kao i na nivo volumena i konsolidovano liderstvo u izvozu kompanije "FCA Srbija", poručili su iz fabrike.

Na sastanku je konstatovano da tržište u Evropi beleži blagi rast i da model "fiat 500L" ima dobre rezultate.


- Ukupna potražnja za modelom 500L je stabilna, dok su predviđanja da će volumeni ostati na istom nivou u narednih nekoliko godina, učvršćujući pozicijiu i ostvarene rezultate - navodi se u saopštenju i dodaje da FCA potvrđuje svoju posvećenost na srednjoročnom i dugoročnom planu u zemlji.

Kompanija "FCA Srbija" d.o.o. Kragujevac osnovana je 2008. godine, kao partnerski projekat italijanske kompanije "FIAT Group Automobiles" (FGA) sa Vladom Republike Srbije, pri čemu "Fiat" poseduje 67, a Srbija preostalih 33% vlasništva.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.