NavMenu

VUČIĆ: Najveći privredni rast u prethodnih 10 godina, do kraja mandata sledeće vlade prosečne plate 500 EUR

Izvor: Tanjug Utorak, 14.06.2016. 13:57
Komentari
Podeli
Aleksandar Vučić (Foto: Mc.rs)Aleksandar Vučić
Međunarodni monetarni fond će 21. juna zvanično povećati procenu privrednog rasta Srbije na 2,5% ove godine, što će biti najveći rast za Srbiju u prethodnih deset godina, izjavio je danas premijer Aleksandar Vučić.

Vučić je rekao da će to biti najveći rast za Srbiju uprkos merama fiskalne konsolidacije, što znači da je zasnovan na investicijama i izvozu. On je dodao i da se očekuje da će rast sledeće godine ići i do četiri odsto.

- To će za obične građane da znači, posebno ukoliko i sledeće godine budemo imali veći rast, veće plate, penzije, životni standard, a toga ne bi bilo bez hrabrosti građana, koji su podržali teške mere, a ne laka obećanja - rekao je Vučić.

Premijer je naveo da je Srbija jedna od najperspektivnijih evropskih zemalja, koja korača ka svojoj budućnosti.

Vučić je naveo i da su plate male, ali prvi put su prešle 400 EUR, te da veruje da ćemo tokom mandata sledeće vlade moći da dođemo i do 500 EUR prosečne plate u Srbiji.

O platama i penzijama u septembru sa MMF

Već u septembru ćemo sa MMF moći da razgovaramo o povećanju plata i penzija, najavio je premijer Aleksandar Vučić i dodao da "mi ovog puta nismo pokretali to pitanje u razgovorima sa MMF, ali verujem da će građani moći da budu zadovoljni ako budemo nastavili sa dobrim rezultatima. U tom slučaju mogu da očekuju dublji džep".

Dodao je da je ponosan na Srbiju i na građane zbog svega što su uradili za nepune dve godine i pored poplava, suše, problema u regionu.

- Uspeli smo da te rezultate ostvarimo. Ako budemo imali snage biće u zapadnim udžbenicima proučavano da smo zemlja koja je sa najboljim mogućim rezultatima prošla kroz reforme MMF - naveo je Vučić.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Kentkart tuži Grad Beograd i zahteva 17 mil EUR odštete

Kompanija Kentkart, koja je godinama obavljala naplatu karata u gradskom prevozu, nakon raskida ugovora tužila je grad i zahtevala odštetu od 17 mil EUR, izjavio je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić. - Kontrolisali su sistem od 250 mil EUR godišnje. Ja tvrdim da preko 1 mil EUR ne mogu da dobiju, a mislim da će čak biti obrnuto, jer mi imamo dokaze da su unazadili sistem - rekao je Šapić za Radio-televiziju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.