NavMenu

Australijanac Manny Stul je EY Svetski preduzetnik godine

Izvor: eKapija Ponedeljak, 13.06.2016. 15:38
Komentari
Podeli
Manny StulManny Stul
Meni Stul , predsednik i ko-CEO kompanije "Moose Enterprise", na svečanoj ceremoniji u subotu, 11. juna u Monte Karlu, proglašen je za EY Svetskog Preduzetnika godine™ 2016. U trci za najprestižnije priznanje u preduzetnišvu ove godine našlo se 55 nacionalnih pobednika i nosilaca priznanja EY Preduzetnik godine koji potiču iz 50 zemalja. Na takmičenju koje organizuje međunarodna revizorsko – konsultantska kompanija EY (Ernst & Young) Republika Srbija je po četvrti put imala svog predstavnika.

Meni Stul, EY Svetski Preduzetnik godineTM 2016, preuzeo je kompaniju "Moose" 2000. godine, a zatim i australijsku kompaniju igračaka koja je imala deset zaposlenih, pri čemu je prethodno osnovao kompaniju Skansen Giftware koju je listirao na australijskoj berzi 1993. godine. Vodeći kompaniju "Moose", Meni je povećao prodaju za čak 7.200% i izgradio svetski biznis koji danas predstavlja četvrtu najveću kompaniju igračaka u Australiji, a po prodaji šestu najveću kompaniju u Sjedinjenim Američkim Državama. Danas kompanija "Moose" prodaje svoje igračke u više od 80 zemalja sveta.

- Takmičio sam se sa izvanrednom grupom preduzetnika i inspirisan sam svim njihovim pričama. Mi smo kompanija koja uspeva fokusirajući se na inovacije, uz integritet i jasan cilj - da decu učinimo srećnima. To nam je i omogućilo eksponencijalni rast i prevazilaženje velikih prepreka - rekao je Meni Stul, nosilac priznanja EY Svetski Preduzetnik godine 2016.

Dušan Perović, osnivač i predsednik domaće kompanije Termovent - Komerc d.o.o. četvrti je po redu dobitnik nagrade EY Preduzetnik godine u Srbiji. Kompanija "Termovent – Komerc" je porodična kompanija koja se bavi proizvodnjom, projektovanjem i montažom HVAC (heating, ventilating, and air conditioning) opreme i procesnih sistema, a za dve decenije postojanja uspešno je izvela više od sto projekata širom sveta – u zemljama regiona, Evropske unije, Rusije ali i u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Dušan Perović, ispred kompanije "Termovent – Komerc", poneo je nagradu u konkurenciji od 28 prijavljenih kandidata iz 9 industrija i 18 gradova Srbije.


- Ovo je jedno predivno veče, veče krune moje uspešnosti. Presrećan sam što sam u ekipi od 55 najvećih biznismena sveta učestvovao u nominaciji za priznanje EY Svetskog Preduzetnika godine 2016. Moj uspeh smatram izuzetno velikim jer smo mala zemlja, zemlja relativno složenih biznisa i izuzetno sam ponosan na činjenicu da je stručni žiri poslovanje kompanije "Termovent-Komerc" ocenio maksimalnom vrednošću - rekao je Dušan Perović.

- Izuzetno smo ponosni na globalni program naše kompanije, a naročito na ovogodišnjeg predstavnika Republike Srbije, Dušana Perovića i njegovu kompaniju Termovent-Komerc. Četvrtu godinu za redom, Republika Srbija imala je predstavnika na svetskom takmičenju preduzetnika koji je dostojno predstavljao preduzetnički duh naše zemlje - istakao je Ivan Rakić Partner kompanije EY u Srbiji.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Saobraćaj

Air Serbia leti direktno od Beograda do Mostara

Air Serbia (Er Srbija) je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog grada u Bosni i Hercegovini, srpska nacionalna avio-kompanija od danas saobraća tri puta nedeljno, svakog ponedeljka, petka i nedelje. Let traje oko 50 minuta, navedeno je u saopštenju. - Danas uspostavljena avio-veza između Beograda i Mostara rezultat je odlične saradnje i snažne podrške koju nam je pružio Aerodrom Mostar. Verujemo

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.