NavMenu

SAP softver pomaže fudbalskoj reprezentaciji Nemačke

Izvor: eKapija Petak, 10.06.2016. 16:38
Komentari
Podeli
Kompanija SAP i fudbalska reprezentacija Nemačke (DFB) predstavili su novi prototip tehnologija i unapređenja postojećih alata koji su osmišljeni da pomognu timu tokom treninga i priprema za protivnike i predstojeće mečeve, kao nikada do sada tokom Evropskog prvenstva.

Nastavljajući koinovaciono partnerstvo koje je počelo 2013. i dovelo do pobede tima na Svetskom prvenstvu u fudbalu 2014, SAP je pomogao DFB-u da napravi plan igre za Euro 2016, što je uključivalo razvoj dva nova tehnološka prototipa isključivo za DFB, a koje pokreće SAP HANA Cloud platforma.

"SAP Challenger Insights" pomaže timu da se pripremi za svaki od mečeva u okviru Evropskog prvenstva tako što pruža uvide iz podataka u vezi sa protivnikovim sklonostima za napade i odbranu, formacije i slično. Pristupajući im kroz SAP HANA Cloud platformu treneri mogu da pregledaju taktičke karakteristike protivničkog tima i da naprave pretpostavljeni plan meča. Podaci su dostupni kroz iPad-e koje DFB igrači imaju u svojim ormarićima, pre meča ili tokom poluvremena, i kroz njih dobijaju pretpostavljeni plan igre protivničkog tima, tako da tim može da se upozna sa protivnikovim tendencijama i da pogleda prethodne video snimke.

"Penalty Insights funkcija za SAP Sports One" je nova funkcionalnost koju pokreće SAP HANA Cloud platforma i koja golmanima i trenerima golmana pruža uvide u taktičko ponašanje u vezi sa izvođenjem penala svih timova i igrača koji se takmiče u prvenstvu. Tim može da pretraži prvih pet ili više igrača koji će najverovatnije izvesti penal, delove gola u koje najčešće ciljaju, specifične karakteristike šuta, kao što je način na koji igrač trči, kao i da pogledaju odgovarajuće video klipove u realnom vremenu.


Iskoristivši uspeh na Svetskom prvenstvu u fudbalu 2014, SAP je napravio opsežne izmene na prethodno objavljenim tehnologijama koje su odigrale značajnu ulogu u uspehu fudbalske reprezentacije Nemačke i njihovom četvrtom osvajanju titule.

- Digitalizacija utiče na celokupno naše društvo i ekonomiju i ulazi i u svet sporta. SAP i DFB su se udružili da predvode ovu digitalnu transformaciju i da fudbal podignu na sledeći nivo - rekao je Bernd Lojkert, član izvršnog odbora kompanije SAP SE.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

24.04.2024.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

Niška multifunkcionalna dvorana kulture sa 2.000 mesta ipak će se graditi na drugoj lokaciji - Raspisan konkurs za idejno rešenje

Grad Niš raspisao je konkurs za izradu idejnog rešenja izgleda novog višenamenskog objekta kulture u Nišu. Buduća multifunkcionalna dvorana kulture gradiće se na katastarskim parcelama br. 262/1 i 263/1 K. O. Niš-Ćele Kula, ukupne površine 2,21 ha. Reč je o zemljištu u neposrednoj blizini Roda centra na Vizantijskom bulevaru. Objekat treba da sadrži ulazni višenamenski hol (komunikacija, prostor za izložbe i prostor za virtuelne

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.