NavMenu

"Italiana Construzioni" gradi Naučno-tehnološki park u Novom Sadu

Izvor: eKapija Četvrtak, 09.06.2016. 15:47
Komentari
Podeli
Potpisivanje ugovoraPotpisivanje ugovora
U četvrtak, 9. juna, potpisan je ugovor sa izvođačem radova za drugu fazu izgradnje Naučno-tehnološkog parka Univerziteta u Novom Sadu. Potpisnici ugovora bili su dekan Fakulteta tehničkih nauka prof. dr Rade Doroslovački, direktor JUP Istraživanje i razvoj d.o.o. Beograd dr Goran Kvrgić i potpredsednik kompanije "Italiana Costruzioni" Luka Navara.

- Gradi se zgrada od 29. 000 m2 od čega će 10. 000m2 biti za učionice i laboratorije Fakulteta tehničkih nauka, a ostatak prostora namenjen je kompanijama koje su proizašle iz našeg fakulteta i koje će tu zaposliti još oko 3. 000 novih inženjera - rekao je prof. dr Rade Doroslovački.

On je dodao da je od direktora kompanije "Italiana Costruzioni" dobio informaciju da će izgradnja početi u prvoj polovini jula.

- Ceo posao radićemo sa preduzećem 'Amiga' sa kojim smo zajedno učestvovali na tenderu. Naša firma zastupljena je u Srbiji preko osam godina, i velika je čast što smo dobili priliku da radimo i u Novom Sadu, jer je to najznačajnija oblast za razvoj našeg poslovanja ovde – rekao je potpredsednik "Italiana Costruzioni" Luka Navara.


Potpisivanju ugovora je prisustvovao i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, koji je naglasio da je ovo jedna od najvećih investicija u tom gradu u poslednjih deset godina, vredna oko 12,6 mil EUR.

Vučević je istakao i da bi, ukoliko budu ispoštovani svi rekovi, izgradnja trebalo da bude zavšena polovinom 2018.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Brojni auto-servisi ne rade više punjenje klima - Da li će građani imati gde da pripreme kola za leto i koliko će to da košta?

Građanima Srbije ovog leta biće teže da servisiraju klima uređaje u svojim automobilima. Razlog za to je što veliki broj auto-servisa obustavlja pružanje ove usluge, jer nemaju sertifikat na osnovu koga bi mogli nabavljati freon i proći inspekcijsku kontrolu. Naime, Ministarstvo zaštite životne sredine je još 2016. godine donelo uredbu da pravna lica i preduzetnici koji klimatizuju motorna vozila moraju imati Sertifikat B. Taj

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.