NavMenu

"Cable Car" ne odustaje od izgradnje žičare Bečići-Brajići - Vrednost investicije 12 mil EUR

Izvor: Cafe Del Montenegro Četvrtak, 09.06.2016. 08:12
Komentari
Podeli
(Foto: Jaroslav Moravcik/shutterstock.com)
Preduzeće "Cable Car Montenegro" neće odustati od projekta izgradnje žičare Bečići-Brajići, koji bi, kako su istakli osnivači tog društva, doprineo bogatijoj turističkoj ponudi jer bi se žičarom moglo prevoziti hiljadu putnika za sat.

Član Odbora direktora i pravni zastupnik preduzeća "Cable Car Montenegro", Miodrag Živković, podsetio je da je ta firma osnovana 2008. godine sa ciljem da realizuje investicionu ideju izgradnje žičare na relaciji Bečići-Brajići, ali da su, za osam godina, kako je kazao, naišli na opstrukciju od Opštine Budva.

- Ideja i projekat žičare Bečići-Budva u dužini od dva kilometra sa 14 nosećih stubova, sa kojim se savladava visinska razlika od 730 metara za vreme od sedam minuta, trebalo je da ima za posledice povezivanje Opštine Budva sa prirodnim zaleđem i razvoj turizma na novim lokacijama u Opštini - rekao je Živković.

Prema njegovim rečima, projekat bi doprineo bogatijoj turističkoj ponudi jer bi se, kako je naveo, ovom žičarom moglo prevoziti hiljadu putnika za sat.

- U funkciju turizma bi bio stavljen kulturni i istorijski spomenik tvrđave Kosmač, bila bi revitalizovana Brajićka sela, kao i izgrađen eko-golf teren u Brajićkom polju. Takođe bi bila revitalizovana sela na potezu od Kosmača do Tudorovića, obnovljen stari austrijski put za pešake i mountbiking ture - rekao je Živković.

"Cable Car Montenegro" je, kako je rekao, u ovaj projekat do danas uložio 1,37 mil EUR a procenjuje se da je vrednost investicije više od 12 mil EUR. Osnivač preduzeća "Cable Car Montenegro" Branko Kažanegra je kazao da bi sredstva bila vraćena za sedam godina.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Agro, Finansije

Digitalno svinjarstvo - Kupite Pig token, a posle dve i po godine dobijate 100 kilograma svinjetine

Uzgajate svinje, a ne odlazite na farmu, nema blatnjavih čizama, ni ustajanja u cik zore da bi se nahranile životinje. Zvuči filmski, ali nije. Krešimir Kuterovac, stočar iz Hrvatske, pokrenuo je sa kompanijom Beyondi i Blok Be platformu GoAgro pomoću koje svako može da postane stočar, a da posao uzgajivača svinja radi neko drugi. - Vi kupujete digitalni oblik svinje - PigNFT (Pig token). Minimalna cena je 220 EUR za koju posle dve i po

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.