Izvor: eKapija | Sreda, 08.06.2016.| 15:21
Izdvojite članak Odštampajte vest

Predstavljeno 200 preduzetničkih inicijativa - U Beogradu održan osmi sajam preduzetništva u okviru projekta "Šansa za novi početak"

Oko 200 preduzetničkih inicijativa predstavljeno je u sredu, 8. juna 2016. godine, na osmom Sajmu preduzetništva u Beogradu koji su organizovali Srpska asocijacija menadžera (SAM), agencija "DNA Communications" i Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) u okviru projekta "Šansa za novi početak".

Sajam preduzetništva organizovan je u partnerstvu sa Gradom Beogradom i izazvao je veliko interesovanje građana koji su imali prilike da čuju nešto više o preduzetništvu i idejama za sopstveni biznis. Predstavljene preduzetničke inicijative osmišljene su na osnovu višemesečnog istraživanja i u skladu sa specifičnostima i potrebama svakog regiona u Srbiji. One su razvrstane po visini investicija, kao i po delatnostima - na proizvodnju, usluge, trgovinu i poljoprivredu.

Na sajmu je učestvovalo 15 lokalnih organizacija koje su predstavile svoje programe podrške za pokretanje malog biznisa, dok su prateći program činila edukativna predavanja Fonda za razvoj, Grada Beograda, Regionalne agencije za razvoj i evropske integracije, Nacionalne službe za zapošljavanje, Privredne komore Beograda i ambasade Italije.

Više informacija o izazovima preduzetništva posetioci su mogli da dobiju i od uspešnih preduzetnika koji su pokrenuli sopstveni mali biznis.

"Šansa za novi početak" je projekat za razvoj preduzetništva koji ima za cilj da ohrabri mlade ljude da se bave preduzetništvom, ali i da podstakne radnike koji će ostati bez posla u procesu restrukturiranja da koristeći svoje znanje i resurse, pokrenu sopstveni posao.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.