NavMenu

Prugu će nam graditi i Kanađani - Firma "Bombardier Transportation-Signal" izvođač radova na deonici Resnik-Valjevo

Izvor: Tanjug Sreda, 08.06.2016. 14:55
Komentari
Podeli
(Foto: Ivana Vuksa)
Kompanija "RŽD International", zadužena za realizaciju železničkih projekata u Srbiji koji se finansiraju ruskim kreditom, zaključila je u sredu, 8. juna, u Moskvi ugovor sa firmom Bombardier Transportation-Signal" za izvođenje radova u Srbiji, na deonici Resnik - Valjevo.

Vrednost ugovorenih radova je više od 7 mil USD. "Bombardier Transportation" će kao podizvođač izvesti građevinsko-montažne i radove na podešavanju i regulisanju pre puštanja u saobraćaj barske pruge Resnik - Valjevo u dužini od 77 km, a radovi će krenuti pocetkom jula, saopštio je "RŽD International ".

Takođe, isporučiće opremu za rekonstrukciju sistema uređaja SS i TT na deonici Resnik - Valjevo dužine 77 km, koja predstavlja deo železnicke magistrale Beograd - Bar (Crna Gora).

U skladu sa Aneksom 4 uz osnovni ugovor između "RŽD International" i "Infrastrukture železnice Srbije", na toj deonici će biti izvedena rekonstrukcija zemljanog planuma, gornjeg stroja pruge, tunela i mostova, kontaktne mreže, sistema signalizacije i telekomunikacije, kao i remont svih infrastrukturnih objekata duž pruge.


"Bombardier Transportation - Signal" je zajedničko preduzeće kanadske kompanije "Bombardier Transportation" i RŽD-a, osnovano 1996. godine. Glavna oblast poslovanja preduzeća je adaptacija i implementacija savremenih rešenja u oblasti železničke automatike (SS i TT).

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.