Izvor: Tanjug | Ponedeljak, 06.06.2016.| 15:47
Izdvojite članak Odštampajte vest

"Serta" iz Emirata postala suvlasnik beogradskog "Aerodrom Keteringa" - Vrednost akvizicije 2,72 mil USD

Ilustracija (Foto: My Good Images/shutterstock.com)
Kompanija "Serta" iz Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE), specijalizovana za elektromehaničko održavanje, koju podržava Fond predsednika UAE Kalife bin Zajeda za razvoj projekata, kupila je 50% vlasništva u firmi "Aerodrom Ketering" d.o.o iz Novog Beograd za 10 miliona dirhama (2,72 mil USD).

Ugovor o akviziciji su potpisali Abdulah Al Šamari, generalni direktor "Serte", i Marko Davidović, generalni direktor "Aerodrom Keteringa", srpske kompanije specijalizovane u oblasti usluga snabdevanja aviona, prenela je emiraćanska novinska agencija WAM.

Al Šamari je, posle potpisivanja ugovora, ocenio da ova akvizicija predstavlja važan korak za kompaniju "Serta" koja teži da iskoristi investicione mogućnosti i da proširi i diverzifikuje svoje aktivnosti koristeći atraktivan investicioni ambijent koji dominira na lokalnom tržištu.

On je istakao da "Serta" sarađuje sa eminentnim iskusnim partnerima u svim sektorima u kojima kompanija želi da investira, dodajući da je "Aerodrom Ketering" jedna od kompanija koja je postigla značajan rast u oblasti usluga snabdevanja aviona u poslednjih nekoliko godina.

Prema njegovim rečima, ugovor o akviziciji uključuje razvoj i pružanje ugostiteljskih usluga, koje će u budućnosti obuhvatiti različite servise uvođenjem savremene tehnologije u pružanju ovih usluga putnicima i ostalim kadrovima.

Direktor "Aerodrom Keteringa", Marko Davidović, naglasio je da ta kompanija trenutno pruža ugostiteljske usluge nacionalnom avio-prevozniku iz UAE, "Etihadu", kao i srpskoj nacionalnoj avio-kompaniji "Air Serbia" dodajući da su u toku i pregovori o pružanju usluga i drugim avio-kompanijama u regionu.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.