NavMenu

Kablovi iz Jagodine stigli do Ekvatorijalne Gvineje

Izvor: Tanjug Nedelja, 05.06.2016. 13:55
Komentari
Podeli
(Foto: A_Lesik/shutterstock.com)
Industrija kablova u Jagodini izvozi kablove i kablovski pribor u oko 15 zemalja sveta, najviše u Rusku Federaciju, a proizvodi ove fabrike stigli su i do Ekvatorijalne Gvineje, izjavio je Tanjugu generalni direktor "Kablova" Ratko Vučurović.

Izvozimo dosta i u Poljsku, Švedsku, Češku, Mađarsku, bivše republike SFRJ, precizrao je Vučurović i napomenuo da je reč o tradicionalnim starim kupcima, "ali ima i novih".

- Prošle godine izvezli smo kablova u vrednosti 20 mil EUR, oko 20% više nego 2014. godine, a imali smo mogućnosti i kupaca da izvezemo za još 20 mil EUR, ali nismo mogli da realizijemo jer nismo imali mogućnosti finansiranja proizvodnje zbog nedostatka obrtnog kapitala - rekao je Vučurović.

On je istakao da je veoma značajno što izvoze isključivo proizvode visokog stepena obrade, veoma kvalitetne i što su sa nekima od njih lider na svetskom tržištu.


Izvoz je i ove godine dobro počeo, dodao je on.

On je ranije rekao da je firma buduće poslovanje rešila kroz Unapred pripremljen program reoraganizacije (UPRR) i najavio vraćanje, kako je rekao, uzdržanih kupaca i dobavljača i veću proizvodnju.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Srbija će projekat "letećih taksija" za EXPO razvijati sa kompanijom Airbus - Najavljeno potpisivanje memoranduma

Vlada Srbije će sa kompanijom Airbus potpisati memorandum za projekat razvoja Air mobility-ja, koji podrazumeva upotrebu malih, visoko automatizovanih aviona, na nižim visinama u urbanim i gradskim oblastima, najavio je ministar finansija Siniša Mali. Mali je na svom Instagram profilu napisao da je sa regionalnim direktorom prodaje u kompaniji Airbus za Istočnu Evropu Aleksandrom Bojanićem, razgovarao je o uvođenju letećih taksija. -

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.