NavMenu

"Sava promenada" duža za 500 metara

Izvor: Tanjug Subota, 04.06.2016. 14:04
Komentari
Podeli

Savsko šetalište u Beogradu duže je za 500 metara i otvoreno je za posetioce, a na novom delu promenade između Starog savskog mosta i mosta "Gazela", izgrađene su dve terase sa dečjim igralištima, teren za odbojku na pesku, teretana na otvorenom i tri manja ugostiteljska objekta.

- To je logičnisled Sava promenade, koju smo otvorili u septembru prošle godine i taj proctor namenjen je svim Beograđanima i posetiocima prestonice koji vole da uživaju pored reke, da se bave sportom, rekreacijom - rekao je Tanjugu director "Beograda na void" Nikola Nedeljković.

Zamenik direktora kompanije "Millenium Team", koja je izvođača radova na promenadi, Ivan Bošnjak rekao je da je u pitanju prva faza od 500 metara novog dela promenade, koja je urađena za 60 dana, kao i daje izgrađena potpuno nova obalo-utvrda.

Bošnjak ističe da na većem delu te trase obalo-utvrda nije ni bilo, te da je kota podignuta na nivo 77, koja, tvrdi, obezbeđuje da ne postoji šansa, ili je jako mala šansa da prostor ikada bude poplavljen, bezobzira na nivo reke Save.

- Uz to, urađene su sve potrebne instalacije, instalirase i sistem za mobilnu odbranu od poplava, koji obezbeđuje još metar i ponadogradnje, u slučaju nekih izuzetno vanrednih okolnosti - rekao je Bošnjak.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Kentkart tuži Grad Beograd i zahteva 17 mil EUR odštete

Kompanija Kentkart, koja je godinama obavljala naplatu karata u gradskom prevozu, nakon raskida ugovora tužila je grad i zahtevala odštetu od 17 mil EUR, izjavio je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić. - Kontrolisali su sistem od 250 mil EUR godišnje. Ja tvrdim da preko 1 mil EUR ne mogu da dobiju, a mislim da će čak biti obrnuto, jer mi imamo dokaze da su unazadili sistem - rekao je Šapić za Radio-televiziju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.