Izvor: eKapija | Petak, 03.06.2016.| 08:52
Izdvojite članak Odštampajte vest

Okrugli sto eKapije "IT kadrovi - potencijal ili prepreka za razvoj" 14. juna 2016.

Prvi okrugli sto "IT kadrovi - potencijal ili prepreka za razvoj" portal "eKapija" organizuje 14. juna 2016. godine u Kinoteci u Beogradu. Povod za organizovanje okruglog stola je namera da odgovorimo na pitanje: Da li će Srbija uspeti da u IT industriji zadrži pozitivan razvojni trend ili će propustiti ovu izuzetnu šansu?

Odgovor na ovo pitanje u najvećoj meri zavisi od dostupnosti i kvaliteta kadrova. Već danas se kompanije u Srbiji suočavaju sa nedostatkom stručnog kadra u IT oblasti, posebno na "senior" pozicijama. Ovaj nedostatak dodatno utiče na cenu IT stručnjaka i preti da obori konkurentnost srpske IT industrije.

Teme o kojima će se razgovarati na okruglom stolu su: U kojoj meri obrazovne institucije kroz formalno, ali i neformalno obrazovanje, mogu da odgovore na sve veću tražnju za IT kadrovima? Da li nastavni programi mogu da se prilagode potrebama privrede? Da li je neophodna reforma obrazovanja kako bi Srbija beležila i dalji rast u IT industriji? U kojoj meri država zakonima i podzakonskim aktima može da utiče na povećanje broja IT kadrova? Da li i na koji način, kao država i društvo, možemo da utičemo na povećanje broja žena u IT sektoru?

"eKapija" je na okrugli sto pozvala eminentne stručnjake i profesore fakulteta, predstavnike resornih ministarstava i privredna udruženja iz oblasti IT industrije, predstavnike stranih i domaćih kompanija i medija.

Partner prvog okruglog stola "eKapije" je kompanija "Endava".

Cilj nam je da sa okruglog stola pošaljemo predloge šta bi trebalo da se promeni, kako ne bismo propustili izuzetnu priliku za razvoj IT industrije u Srbiji. Pozivamo vas da budete učesnici okruglog stola "IT kadrovi - potencijal ili prepreka razvoja?"

Svoj dolazak možete potvrditi OVDE.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.