Izvor: eKapija | Četvrtak, 02.06.2016.| 15:58
Izdvojite članak Odštampajte vest

EPS i "Siemens" grade trafostanicu na Autokomandi - Investicija vredna 7,7 mil EUR

Javno preduzeće Elektroprivreda Srbije i kompanija "Siemens" Beograd potpisale su Ugovor o izgradnji trafostanice (TS) "Beograd 23 - Autokomanda", vredne 7,7 mil EUR.

Ugovor o izgradnji te trafostanice koja će obezbediti stabilno i pouzdano snabdevanje električnom energijom centralnog dela beogradske opštine Voždovac, potpisali su vršilac dužnosti direktora EPS-a Milorad Grčić i generalni direktor kompanije "Siemens" Beograd Udo Ajhlinger.

Trafostanica će biti površine 3.945 m2 na tri sprata sa pratećim poslovnim objektima, a rok za završetak radova je dve godine.

Grčić je nakon potpisivanja ugovora kazao da je izgradnja TS "Beograd 23 - Autokomanda" na koju se godinama čekalo, značajna ne samo za distributivni sistem već i za celokupnu infrastrukturu Beograda, jer se gradnjom takvih objekata stvaraju preduslovi za brži privredni razvoj prestonice i podiže kvalitet usluga za postojeće kupce.

- Prioritet EPS-a je modernizacija sitema, unapređenje efikasnosti i podizanje kvaliteta distributivnih usluga i zato svaki ugovor poput ovog i svaka investicija garantuje da je EPS rame uz rame sa regionalnim i evropskim kompanijama - kazao je Grčić.

Prema njegovim rečima nova trafostanica, važna je jer rasterećuje postojeću mrežu i osigurava stabilno snabdevanje dela Beograda gde ima dosta ambasada, stambenih blokova, dva velika fudbalska stadiona, železnička stanica Prokop, a stvara uslove i obezbeđuje energetsku stabilnost za realizaciju projekta "Beograd na vodi".

On je najavio da će u naredne dve godine EPS započeti slične projekte kao ovaj.

Ajhlinger je kazao da "Siemens" dugo godina uspešno sarađuje sa EPS-om na projektima koje doprinose povećanju pouzdanosti napajanja u Beogradu i boljem kvalitetu života građana. - "Siemens" je ponosan što je deo vizije EPS-a da obezbedi pouzdani i moderniji energetski sistem - kazao je on.

Prema njegovim rečima, "Siemens" će EPS-u isporučiti visoko i srednje naponsku opremu, sistem za upravljanje i relejne zaštite koji su najsavremenija oprema poslednje generacije.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.