NavMenu

Inovacijama ubrzati železnički razvoj na Zapadnom Balkanu

Izvor: Tanjug Četvrtak, 02.06.2016. 07:21
Komentari
Podeli
(Foto: Ivana Vuksa)
Savez za železničke inovacije u Jugoistočnoj Evropi (SEESARI) trebalo bi da doprinese razvoju i povezivanju transportne mreže Jugoistočne Evrope, rečeno je u sredu, 1. juna, na sastanku te organizacije u Beogradu.

Sa skupa, održanog delom u Beogradu a delom na Mokroj gori, poručeno je takođe da se mora ubrzati razvoj železnica Zapadnog Balkana.

Učešnici sastanka su se saglasili da je za unapređenje infrastrukture, kao i putničkog i robnog saobraćaja u regionu, neophodno primeniti inovativna rešenja i sve raspoložive finansijske resurse, pre svega one iz EU, saopštile su "Železnice Srbije".

SEESARI može da bude od značajne koristi za železnička preduzeća i druge članove, zaključeno je na sastanku "Kor grupe" Saveza za železničke inovacije u Jugoistočnoj Evropi.

Pored članova SEESARI sastanku su prisustvovali i predstavnici Međunarodne železničke unije iz Pariza, zatim četiri kompanije železničkog sektora u Srbiji - "Železnice Srbije a.d", "Srbija voz", "Srbija kargo" i "Infrastruktura železnice Srbije", kao i Saobraćajnog instituta CIP.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Kentkart tuži Grad Beograd i zahteva 17 mil EUR odštete

Kompanija Kentkart, koja je godinama obavljala naplatu karata u gradskom prevozu, nakon raskida ugovora tužila je grad i zahtevala odštetu od 17 mil EUR, izjavio je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić. - Kontrolisali su sistem od 250 mil EUR godišnje. Ja tvrdim da preko 1 mil EUR ne mogu da dobiju, a mislim da će čak biti obrnuto, jer mi imamo dokaze da su unazadili sistem - rekao je Šapić za Radio-televiziju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.