NavMenu

Otvoreno "Miksalište 2.0" - Akcenat na integraciji izbeglica u društvo

Izvor: eKapija Sreda, 01.06.2016. 14:33
Komentari
Podeli
Sa konferencije za novinare (Foto: Marija Piroški)Sa konferencije za novinare
Novi prostor beogradskog "Miksališta", namenjen pružanju pomoći izbeglicama, ali i njihovoj integraciji u društvo, počinje da radi u sredu, 1. juna, u novom prostoru na adresi Gavrila Principa 15. Na konferenciji, koja je održana dan ranije, najavljen je i program "Mikser festivala 2016" koji se pod krovnom temom "Osetljivo društvo" velikim delom bavi integracijom izbeglica, ali i drugim osetljivim društvenim grupama.

Izvršni direktor "Miksera" i "Miksališta" Ivan Lalić istakao je da su prostorije u Ulici Gavrila Principa 15 udruženim snagama radnika, volontera, "Mikser" i "Miksalište" tima, renovirane za samo 13 dana, a da će novi centar "Miksalište 2.0" akcenat staviti na integraciju izbeglica u društvo, uz već ustanovljene aktivnosti prikupljanja i distribucije pomoći. - U dve barake "Miksališta 2.0" biće smešteni distributivni deo, higijenska nega, tuševi, ali će biti organizovani i kursevi i radionice za izbeglice u cilju njihovog uključivanja u savremeno srpsko i evropsko društvo. Ovo će biti mesto relaksiranja pritiska stvorenog usled velikog broja izbeglica koji se nalaze u našoj okolini - rekao je Lalić.


Državni sekretar u Ministarstvu rada, zapošljavanja, boračka i socijalna pitanja, Nenad Ivanišević, ocenio je da je zajedničkim naporima vladinog i nevladinog sektora u pružanju pomoći izbeglicama Srbija pokazala da je zemlja humanosti, a šef predstavništva UNHCR-a u Srbiji Hans Fridrih Šoder izjavio je da nove prostorije "Miksališta" predstavljaju nastavak procesa započetog pre osam meseci koji je okupio sve one koji su želeli da pomognu izbeglicama.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.