Izvor: Tanjug | Sreda, 01.06.2016.| 11:03
Izdvojite članak Odštampajte vest

Više polisa osiguranja u poljoprivredi u Vojvodini

Trend osiguranja poljoprivredne proizvodnje je konstantno pozitivan, odnosno broj polisa osiguranja u poljoprivredi na teritoriji Vojvodine beleži konstantan rast. To je dokaz činjenice da su poljoprivrednici sve više svesni značaja koji u njihovoj proizvodnji ima osiguranje, rekao je Tanjugu direktor filijale "Novi Sad 2" kompanije "Dunav osiguranje" Miodrag Mladenov, prilikom posete poljoprivrednicima u Južnobačkom okrugu.

Predstavnici "Dunav osiguranja" obišli su u utorak, 31. maja, poljoprivrednike u mestu Gospođinci u opštini Žabalj, i sa njima razgovarali o značaju osiguranja poljoprivredne proizvodnje i imovine.

- Trend osiguranja je pozitivan što znači da poljoprivredni proizvođači sve više uviđaju neophodnost osiguranja svoje poljoprivredne proizvodnje. Iz godine u godinu beležimo i kvalitativni i kvantitativni rast osiguranja poljoprivrede u smislu povećavanja osiguranih poljoprivrednih površina - rekao je Mladenov.

Prema njegovim rečima, osiguranje je agrotehnička mera kojom poljoprivrednici štite svoj trud i svoja ulaganja od različitih rizika, a prvenstveno od vremenskih nepogoda, pre svega grada. Mladenov je istakao da je jedna od specifičnosti poljoprivrede proizvodnja na otvorenom u kojoj različiti činioci koji utiču na njenu isplativost i opravdanost.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.