Izvor: eKapija | Utorak, 07.06.2016.| 07:19
Izdvojite članak Odštampajte vest

Veliki potencijal, mnoštvo prilika i dašak predrasuda - Kakva je budućnost žena u IT-ju?

(Foto: Pressmaster/shutterstock.com)
IT sektor u Srbiji beleži stabilan rast, te spada u jednu od najperspektivnijih grana domaće privrede. Srpski softver se izvozi u Kinu, Kanadu, Ameriku, a istraživanja pokazuju da bi u Srbiji do 2020. moglo da se otvori do 100.000 novih radnih mesta u IT industriji. No, čak i u vremenima kada nezaposleni programer polako postaje "urbana legenda", a poslodavci se doslovno "tuku" oko naših ETF-ovaca i softveraša, sektor informaciono-komunikacionih tehnologija (IKT) i dalje je - dominantno muška industrija.

Prema podacima sa okruglog stola na temu "Žene u IT sektoru", koji je održan u aprilu 2016. u Beogradu, u IKT sektoru radi samo 8 do 10% žena. Statistika je i više nego porazna kada se uzme u obzir činjenica da je 70% devojčica u osnovnoj školi zainteresovano za karijeru u ovoj industriji. Da li je nedovoljna zastupljenost IKT-a u osnovnom obrazovanju glavni "krivac" za manjak žena u IT sektoru?

- U sistemu obrazovanja u Srbiji svakako bi trebalo da se stavi veći akcenat na informatiku, kao i na promociju preduzetništva. Samo na taj način možemo da stvorimo ekonomiju znanja i usluga - kaže Tatjana Lukić, regionalna direktorka kompanije "Microsoft Business Solutions".

Naša sagovornica ističe da obrazovanje predstavlja bazu za uspeh u bilo kojoj industriji, ali da su za rad u IT sektoru bitni iskustvo i konstantno usavršavanje.

- Završila sam Ekonomski fakultet u Beogradu, nakon čega sam magistrirala na Centralnoevroskom univerzitetu u Budimpešti. Nisam se obrazovala u oblasti IKT-a, ali su mi upravo ekonomska znanja pomogla da nađem svoje mesto u ovoj industriji - kaže Lukić.

Prema njenim rečima, percepcija IT-a kao dominantno muške industrije sve brže se menja na globalnom nivou, ali i u Srbiji.

- Mislim da je Srbija na samom vrhu po zastupljenosti žena u IT-ju. U to spadaju vlasnice i direktorke privatnih kompanija, kao i inženjeri elektrotehnike ili mašinstva. Poređenja radi, na zapadu su žene u IT-u uglavnom zaposlene u sektorima kao što su marketing i ljudski resursi, a znatno ih je manje u prodaji, konsaltingu i inženjerstvu.

Tatjana Lukić
Lukić ističe da u "Microsoftu" žene čine otprilike jednu trećinu zaposlenih, te da kompanija aktivno radi na povećanju tog udela.

- Učestvujemo u programima poput "IT Girls Day", gde devojčicama pružamo mogućnost da vide kako izgleda raditi u oblasti informacionih tehnologija. Imamo veoma otvorenu politiku zapošljavanja prema ženama i nastojimo da im obezbedimo jednake uslove i podršku za napredak u karijeri.

Da je IT industrija sve više okrenuta ženama smatra i Vesna Marković, diplomirani inženjer elektrotehnike.

- Rad u IKT-u može da bude podjednako zanimljiv i za žene i za muškarce. Ovo definitivno više nije isključivo muška profesija, a podatak da i dalje imamo mali udeo žena proizilazi iz više faktora, između ostalog iz njihovog prirodnog interesovanja za neke druge karijere, kao i nedovoljne promocije IKT-a u obrazovanju.

Žena na čelu startapa - Prednost ili nemoguća misija?

U Srbiji je tokom maja održano "Start Tel Aviv" takmičenje namenjeno ženama u IT-ju. Realizaciju ovog događaja omogućila je ambasada Izraela, uz podšku ITkonekta, a proglašenju pobednice prisustvovala je Michal Michaeli, osnivač izraelske "venture capital" firme "Eva Ventures".

- Tokom rada u izraelskom IT sektoru spoznala sam raznorazne prepreke sa kojima se susreću žene u tehnološkoj industriji, naročito kada je reč o preduzetništvu. Prva i osnovna stvar je pozicija žena u društvu, u kome devojčice od malih nogu niko ne uči da mogu i treba da postanu preduzetnice. Fale nam i adekvatni uzori na koje bi one mogle da se ugledaju. Uloga svake uspešne preduzetnice treba da bude i edukacija drugih žena - kaže Micheali u razgovoru za "eKapiju".

Ona ističe da je inkluzija žena važna za privredni rast svake zemlje, budući da doprinosi raznolikosti ideja, perspektiva i poslovnih strategija.

- U protekle tri godine došlo je do povećanja broja žena u preduzetništvu, ali to su i dalje nedovoljne brojke. U Izraelu je, na primer, zabeležen rast od oko 18%. Venture capital firme (kompanije koje investiraju u startapove), uglavnom posluju u skladu sa tekućim dešavanjima na tržištu. Dakle, dok god su žene preduzetnice u manjini, postojaće i problem privlačenja investicija.

- Investicija u startap kompaniju je početak dugoročne poslovne saradnje. U našem slučaju, povraćaj uloženog novca očekuje se tek za 7-8 ili više godina. Upravo nam je zato važno da se poklopi nekoliko faktora - dobra ideja, finansijski potencijal i ličnost osobe koja stoji iza projekta. Za saradnju nam je bitna motivacija, posvećenost, profesionalizam i entizijazam osnivača startapa, vera da njihova ideja zaista može da promeni svet – poručuje Michaeli.

Sagovornica "eKapije" dodaje i da je prijatno iznenađena dinamikom srpske startap scene, a naročito iz ugla ženskog preduzetništva.

- Preduzetnice sa kojima sam imala priliku da razgovaram su ambiciozne, inovativne i svesne regionalnog potencijala svojih projekata. Srbija poseduje očiglednu geografsku prednost, budući da se nalazi na raskršću Evrope. Na osnovu ideja i projekata koje sam zapazila, rekla bih da uz podršku države u domenu obrazovanja i izvora fnansiranja, Srbija može da postane lider na regionalnoj startap sceni – kaže Michal Michaeli.

"Ne plaši se da probaš, plaši se da ne probaš"

(Foto: Corepics VOF/shutterstock.com)
- Ulazak u ovaj svet se za mene desio potpuno neplanirano. Zapravo, rodila se ideja u meni i želela sam da je ostvarim. Tada sam, potpuno nesvesno, po prvi put postupila po jednom od startap načela - "ne plaši se da probaš, plaši se da ne probaš". Pozvala sam svog druga Luku, koji je već deceniju deo ovog sveta i vrlo brzo počeli smo da radimo.

Ovako svoje iskustvo u domenu startapova opisuje lekar Ivona Gačević. Pre ulaska u preduzetničke vode, bavila se projekt menadžmentom i marketingom, a trenutno sa svojim timom radi na aplikaciji "Jewity", koja predstavlja mobilni vodič kroz jevrejsko nasleđe u svim većim gradovima Evrope.

- U sledećih šest meseci planiran je "launch" za Beograd i za još četiri evropska grada. Ono što razlikuje "Jewity" od bilo koje druge aplikacije ovog tipa je baziranost na storytelling-u, pričama o ljudima i gradskim anegdotama - objašnjava Gačević.

Kako se jedna žena, pa još doktorka, snašla u kompleksnom svetu IT-a i startap kompanija?

- Ne bih rekla da je neobično, ali svakako da se mnogo ređe nalazi žena u ovom poslu nego muškarac. Moj ženski ego će sada reći da je presrećan što nas ima sve više u IT-ju, ali činjenica je da se na kraju radnog dana sve svodi na to ko zna što bolje i profesionalnije da obavi svoj posao. Imam osećaj da se žene zapravo plaše da uđu u ovaj svet, upravo zbog predrasuda koji vladaju, a čini mi se da nisu potpuno opravdane. Čak iako vas neki komentar na račun pola dotakne, a takvih trenutaka je vrlo malo, uz osmeh i dovitljivost se sve može rešiti - poručuje Gačević.

Kako do jednakih zarada?

Prema istraživanju "Infostuda", muškarci kod svog najpoželjnijeg IT poslodavca u proseku očekuju primanja od 101.000 dinara, dok njihove koleginice očekuju 79.000 dinara, odnosno 20% manju zaradu.

- Mislim da ne postoje drastične razlike u platama muškaraca i žena u IT sektoru. Postoji, međutim, jedan odlučujući faktor - koliko novca od poslodavca uopšte tražite. Kao i uspeh u poslu, i vaša primanja zavisiće od vaših pregovaračkih sposobnosti. Ako žene u nekim slučajevima zarađuju manje, to je uglavnom zato što ne traže viša primanja – kaže Tatjana Lukić iz "Microsofta".

Podrška države

- Kada je u pitanju žensko preduzetništvo i veća rodna zastupljenost u IT industriji, Ministarstvo to pomaže kroz različite akcije koje sprovodimo. Jedna od tih akcija je posebna kreditna linija za žene preduzetnice u iznosu od 1,5 do 3 miliona dinara, a očekujemo da će ta sredstva biti i veća sledeće godine - kaže za "eKapiju" Tatjana Matić, državni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija.

Sagovornica eKapije ističe da će u junu biti pokrenut program preedukacije za žene koje u nekim drugim oblastima ne mogu da pronađu posao, a zainteresovane su za rad u IT industriji.

Katarina Marinković

Kompletan sadržaj Tematskog biltena "IT - Investicija koja se brzo vraća" možete pročitati OVDE.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.