NavMenu

Kraće radno vreme novosadskih ugostitelja donelo otkaze - Manje posla, manje radnih mesta

Izvor: RTV Utorak, 31.05.2016. 17:03
Komentari
Podeli
(Foto: CandyBox Images/shutterstock.com)
Ovogodišnji prvomajski praznici su osim odlaska na izletišta, i tradicionalnog roštilja, novosadskim ugostiteljima doneli i jednu novinu. Naime, 1. maja počela je sa primenom odluka grada, da svi klubovi i lokali imaju obavezu da vikendom u ponoć ugase muziku i svetla, a na vrata stave natpis "zatvoreno".

Radnim danima situacija je drugačija, i isto to potrebno je da učine sat vremena ranije.

- Čemu je to doprinelo ne mogu da kažem, doprinelo je ugostiteljima da ugase svoje poslove to je sigurno. Da li je doprinelo nekom uređenju reda i mira nisam baš siguran zato sto smatram da je i raniji problem koji se dešavao mimo lokala taj komunalni problem buke, nije rešen. Omladina ostaje na ulicama - kaže Branko Koprivica, predsednik udruženja ugostitelja Novog Sada.

Koprivica dodaje da je bilo prostora da mnogi gradski lokali bolje i organizovanije rade na smanjenju buke. I pored toga tvrdi, da je takva odluka dovela pred svršen čin sve ugostitelje i njihove saradnike, te da mora postojati bolja saradnja između grada i onih, koji su po njegovim rečima, oštećeni u celoj ovoj situaciji.

Slično misli i Nikola Bubonja, vlasnik jednog lokala u centru grada.

- Uopšte se ne bavimo našim poslom, a ova nova odluka nas tera direktno u bankrot i dovodi u pitanje našu egzistenciju, nas i naše dece, radnika. Moj lični primer - sa 12 zaposlenih, ja sam spao na četiri jer se i dalje nadam da ću dobiti dozvolu za produženo radno vreme - objašnjava Bubonja.

Kazne za nepoštovanje odluke o radnom vremenu su 50 hiljada dinara i više. Prema rečima sagovornika RTV-a, iako je problem buke ovim aktom prilično loše rešen, sada miran san nemaju oni, jer su i pored mnogo uloženog novca i poštovanja svih zakona, došli do toga da razmišljaju o zatvaranju lokala. Nadaju se ipak, da će se naći bolje rešenje na zadovoljstvo svih.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.