NavMenu

Izgradnja akva-parka u Nišu "trenutno stoji" - Investitor prezauzet projektom u Budvi

Izvor: Južne vesti Sreda, 01.06.2016. 15:52
Komentari
Podeli
(Foto: Lucy Liu/shutterstock.com)
Zbog završnih radova na akva-parku u Budvi koji bi uskoro trebalo da bude otvoren, trenutno su, kako kaže zamenik gradonačelnika Niša Ljubivoje Slavković, zastali planovi oko izgradnje niškog akva-parka, jer isti investitor radi na oba projekta.

Jedan od osnivača kompanije "Aquaterra solutions d.o.o" Sahret Hajdaršašić, krajem aprila, zajedno sa gradonačelnikom Niša Zoranom Perišićem najavio je izgradnju akva-parka na Loznom kalemu vrednom "najmanje 9 mil EUR". Tada je potpisan i Memorandum od razumevanju i nakon toga, evo već skoro mesec i po dana, ni reči o ovoj investiciji.

Zamenik gradonačelnika Ljubivoje Slavković kaže da je reč o ozbiljnom investitoru koji je sada fokusiran na svoj projekat u Budvi.

- Direktno sam imao komunikaciju sa investitorom i on nas je, pošto zbog sezone otvara akva-park u Budvi, zamolio da ga u narednih mesec ili dva ne diramo, jer tamo ima veliku investiciju. Od jeseni počinjemo i ovog puta to je vrlo ozbiljno - kaže Slavković.

Naglašava da je isključivo angažovanje investitora u Budvi, što je višemilionski projekat, prolongiralo izgradnju niškog akva-parka, ali uverava da će investicija dogovorena u predizbornoj kampanji biti realizovana.

- Na osnovu onoga što sam čuo i video, i podataka da bi ovoj firmi ovo bio treći akva-park u regionu i podršci iz Vlade Srbije, verujem da će se ovaj projekat realizovati - kaže Slavković.

Firma "Aquaterra solutions d.o.o" osnovana je 2014. godine u Crnoj Gori. Prilikom potpisivanja pomenutog Memoranduma rečeno je da je ideja da se na Loznom kalemu izgradi akva-park na 5,5 hektara površine, kao i da bude zaposleno najmanje 60 ljudi koji će raditi preko cele godine i 140 preko leta, a Grad će ustupiti zemljište bez nadoknade.

Podsetimo, priča o izgradnji akva-parka na Loznom kalemu u Nišu čula se još u vreme gradonačelnika Smiljka Kostića.

Zemljište je tada prodato firmi italijanskog privrednika Mauricija Zamparinija, vlasnika fudbalskog kluba "Palermo" i tadašnjeg potpredsednika Fudbalskog saveza Italije. Međutim, gradonačelnik je poništio prodaju smatrajući da je zemljište prodato po niskoj ceni.

Zatim je 2010. godine to zemljište od Grada kupio "Italnis" da bi na tom prostoru bio izgrađen akva-park. Početkom 2013. godine "Italnis" je odustao od investiije, a Nišu vraćena ta parcela.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Vesti

Srbija i Kenija jačaju privrednu saradnju - Povezivanje privrede i zapošljavanje radnika

Privredna komora Srbije (PKS) i Privredna komora Kenije (KNCCI) potpisaće Memorandum o saradnji u cilju snažnijeg povezivanja dve privrede u sektorima medicine i farmacije, poljoprivrede, građevinarstva, turizma, IKT-a i metalske industrije, kao i u sferi angažovanja kadrovskih kapaciteta iz Kenije na teritoriji Otvorenog Balkana, dogovoreno je na sastanku Marka Čadeža, predsednika PKS i Erika Rutoa, predsednika KNCCI. Čadež je na

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.