Izvor: seebiz.eu | Ponedeljak, 30.05.2016.| 19:43
Izdvojite članak Odštampajte vest

"Adris" grupa zainteresovana za kupovinu hotela "Marjan" u Splitu

(Foto: Rosli Othman/shutterstock.com)
Rovinjska "Adris" grupa konačno je potvrdila da je zainteresovana za kupovinu splitskog hotela "Marjan", koji se nalazi na atraktivnoj lokaciji na zapadnoj obali u jednoj od trenutno najpopularnijih hrvatskih turističkih destinacija, a bez kojeg je u finansijskom krahu ostao preduzetnik i nekadašnji splitski gradonačelnik Željko Kerum.

Hotel "Marjan" bio bi druga velika akvizicija "Maistre", turističkog biznisa "Adris" grupe, nakon što su 2014. godine preuzeli "Hilton Imperial" u Dubrovniku i tada prvi put iskoračili iz Istre.

- Kao što smo više puta istakli, "Adris" će do 2018. godine u turistički deo poslovanja uložiti dodatnih 1,6 milijardi kuna. Uz završetak hotela "Amarin" i gradnju novog hotela "Park", cilj nam je da sve naše smeštajne kapacitete podignemo na nivo 4 i 5 zvezdica. Pritom, naravno, ne isključujemo ni širenje na druge prestižne destinacije, na primer Zagreb i Split. U tom smislu preduzimamo i konkretne radnje u vezi s hotelom "Marjan" u Splitu. U skladu s našom korporativnom kulturom i socijalnim standardima, spremni smo preuzeti i potraživanja zaposlenih koja su, kako je javnosti poznato, dosad bila zanemarivana - poručili su u subotu iz "Adrisa".

Iz ove grupe nisu hteli da otkriju u kojoj su fazi pregovora i kupovine splitskog "Marjana". Da je ipak reč o ozbiljnoj fazi dogovora pokazuju neslužbene informacije da je "Maistra" radnicima splitskog hotela ponudila otkup jedne trećine deonica u njihovom vlasništvu.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.