NavMenu

Kojih 10 evropskih destinacija treba da posetite ovog leta?

Izvor: Business Insider Ponedeljak, 30.05.2016. 11:55
Komentari
Podeli
(Foto: Sergey Nivens/shutterstock.com)
"Lonely Planet" je objavio listu 10 evropskih destinacija koje bi turisti trebalo da posete ovog leta. Ovu listu čine trenutno popularne lokacije, kao i "skriveni dragulji" Evrope, koji u poslednje zabeležavaju rast broja turista. Pogledajte koje delove starog kontinenta "Lonely Planet" preporučuje za odmor u 2016. godini.

1. Peloponez, Grčka

Ova grčka regija je bogata manastirima, atraktivnim palatama i gradovima u vizantijskom stilu. "Lonely Planet" ističe i lepotu peskovitih plaža, krisatalno čiste vode i planinskih venaca. Posetioce, kaže turistički vodič, očekuju odlična hrana i vino po pristupačnim cenama.

2. Arhus, Danska


Ovaj danski gradić postaje evropska prestonica kulture i gatronomije. Poznat je po mnogobrojnim galerijama, prelepoj arhitekturi i prvoklasnim restoranima, a nosi i titulu nabolje šoping destinacije u Skandinaviji.

3. Venecija, Italija


Venecija ove godina obeležava 500. godina od progona Jevreja u tom gradu. Tim povodom, biće prikazane razne izložbe. Šekspirova predstava "Mletački trgovac" biće prvi put prikazana u četvrti pod nazivom "geto", u kojoj su živeli Jevreji.

4. Dordogne, Francuska


Regija Dordogne je "raj za ljubitelje gastronije". Mnogobrojni restorani, bistroi i lokalne tržnice nude degustaciju specijaliteta poput tartufa i poznatog francuskog delikatesa foie gras (pašteta od guščje jetre).

5. Lviv, Ukraijna

Lviv je grad poznat po festivalima, Ovde se godišnje održava preko 100 manifestacija, među kojima su festival kafe i džez muzike.

6. Warwickshire, Engleska

Ovaj okrug u Engleskoj idealna je za putnike koji čeznu za mirom, tišinom i idiličnim pejzažima. Ujedno je i mesto rođenja Vilijama Šekspira. Turistima će biti zanimljiv i Warwick castle, koji predstavlja jedan od najznačajnijih britanskih spomenika kulture.

7. Extremadura, Španija


"Lonely Planet" ovu regiju naziva jednom od najskrivenijih tajni Španije. U Extramaduri se proizvode čuveni španski sirevi i suhomesnati proizvodi. Kombinacija istorijskih akrakcija i prirodnih lepota, čini ovu regiju idealnom destinacijom za letovanje.


8. Tenerifi, Kanarska ostrva

Istočna obala Tenerifa relativno je neistražena putnička destinacija. Ovo odmaralište idealno je za aktivnosti kao što je ribolov i obilazak ribarskih seoca gde najbolje možete da upoznate lokalni mentalitet i kulturu.

9. Texel, Danska


Iako ne beleži veliku posećenost, ovo ostrvo u Danskoj ima veliki turistički potencijal. Glavne atrakcije su napuštene plaže, rezervati prirode, letnji festivali, aktivnosti poput krstarenja i ronjenja.

10. Severna Dalmacija, Hrvatska

Severna Dalmacija idealna je za ljubitelje prirode, piše "Lonely Planet". Turistički vodič navodi da pejzaži u ovoj regiji "ostavljalju bez daha", te ističe raznovrsna kulturna dobra, planinski masiv Velebit, ostrva, uvale i bajkovite vodopade kao glavne pirirodne lepote ove regije.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Saobraćaj

Jovanović: Razmotriti kupovinu Siemens tramvaja proizvedenih u Kragujevcu za GSP Beograd

Gradska vlast u Beogradu treba da razmotri kupovinu tramvaja od kompanije Simens (Siemens), koji se proizvode u Kragujevcu, ukazao je direktor Centra za lokalnu samoupravu (CLS) Nikola Jovanović. Jovanović je u pisanoj izjavi podsetio da je pre tri godine tadašnji zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio mogućnost kupovine Simens tramvaja koji se proizvode u Kragujevcu, za potrebe beogradskog GSP-a. - Kako su ovi tramvaji bili u

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.