Izvor: eKapija | Subota, 28.05.2016.| 10:57
Izdvojite članak Odštampajte vest

Šansa za razvoj zdravstvenog, velnes i spa turizma - Održan VII CEI Regionalni forum

Jačanje konkurentnosti malih i srednjih preduzeća kroz regionalnu saradnju, razvoj klastera, primenu efikasnih marketing strategija, brendiranje proizvoda i standardizaciju kvaliteta usluga u velness i spa turizmu, povećala bi se prisutnost Srbije na evropskom tržištu zaključci su VII CEI Regionalnog foruma Wellness & Spa industrije održan je u hotelu "Crowne Plaza" u Beogradu u organizaciji Klastera zdravstvenog, wellness i spa turizma Srbije a pod pokroviteljstvo Centralne Evropske inicijative.

U radu foruma učestvovali su predstavnici wellness i spa sektora iz Srbije i 10 CEI zemalja.

Forum su otvorila Nataša Ranitović, predsednica ZVST klastera i Zoran Jovanović, savetnik u Ministarstvu za spoljne poslove i lokalni CEI kordinator.

Zdravstveni, wellness i spa turizam asociraju na velike šanse turističke ponude Srbije. Mala i srednja preduzeća okosnica su privrede svake države, te treba stimulisati njihov razvoj, ali i razvoj Klastera. Klaster zdravstvenog, velnes i spa turizma Srbije jedan je od pozitivnih primera u ovoj oblasti istakla je u u svom izlaganju gospođa Dragana Šabić, sekretar Asocijacije za turizam, Privredne komore Srbije.

Centralna evropska inicijativa prepoznala je značaj organizacije Foruma za wellness, spa i turizam Srbije i odlučila je da po drugi put pomogne realizaciju ovakvog događaja, rekao je gospodin Zoran Jovanović .
Gospodin Giovanetti Masimo, Italija, je naglasio da treba da se investira u ljude jer wellness industrija ne prodaje mašine već radi sa ljudima I njihovim emocijama.

Turiste sve više motivišu da putuju aktivnosti u prirodi, rekreacija, doživljaj i zdravlje navela je u svom izlaganju Ljiljana Čerović (TOS). Uloga Klastera, prema njenim rečima, je u objedinjavanju članica i radu na širenju zdravstvenog turizma jer tu vidi veliki potencijal. Turistička organizacija Srbije je zainteresovana da sa Klasterom radi na jačanju ovog vida turizma.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.