NavMenu

ABB inovacija povezuje niskonaponske mreže sa Internetom stvari, usluga i ljudi

Izvor: eKapija Utorak, 07.06.2016. 07:22
Komentari
Podeli

Upotrebom nove platforme zasnovane na "cloud" tehnologiji omogućene su uštede električne energije i do 30% u svim granama industrije.

ABB povezuje postrojenja sa Internetom stvari, usluga i ljudi, kako bi se transformisao način na koji se u industriji vrši nadzor, upravljanje i optimizacija potrošnje i troškova električne energije. "Ekip SmartVision" povećava pouzdanost i pospešuje uštedu energije i do 30%.

"Ekip SmartVision" kombinuje mogućnost komunikacije i nadzora ABB Emax 2 prekidača sa "cloud" platformom, kako bi se dobile potrebne informacije za unapređeno energetsko upravljanje, daljinsko nadgledanje i dijagnostiku. Potrošnja električne energije, troškovi i parametri se neprekidno prate i analiziraju, čime se brže i lakše sprovode strategije energetskog upravljanja.

Optimizovana strategija energetskog upravljanja može da smanji potrošnju po vršnoj snazi i dovede do ušteda na računima za električnu energiju i do 20%, u zavisnosti od lokalne tarife. Dodatnih 10% ušteda moguće je ostvariti sprovođenjem mera za povećanje efikasnosti, koje podrazumevaju praćenje stanja i utvrđivanje optimalnih energetskih zahteva i troškova.

"Ekip SmartVision" se povezuje sa Emax 2 prekidačem, čime se naglašava njegova mogućnost komunikacije i nadzora. Emax 2 se povezuje sa uređajima instaliranim u elektrosistemu, kao što su ostali prekidači, kontroleri i multimetri. Oni dalje imaju mogućnost za merenje i praćenje podataka. "Ekip SmartVision" sakuplja sve podatke putem "cloud" platforme i dostavlja informacije potrebne za analizu i donošenje odluka od strane nadležnog osoblja.

- ABB je prva kompanija koja nudi povezivanje na osnovu "cloud" tehnologije sa prekidačima koji su deo sistema, sa ciljem da se unapredi praćenje stanja i energetsko upravljanje. Ovo je još jedan korak napred u ABB-ovoj inovacionoj strategiji ka integrisanju Interneta stvari, usluga i ljudi sa uređajima, tehnologijama i procesima koje kompanije svakodnevno koriste. U skladu sa našom "Next Level" strategijom, oslanjamo se na temeljno razumevanje energetike, kako bi pružili podršku našim kupcima i značajno unapredili efikasnost njihovih elektrosistema - rekao je Tarak Mehta, predsednik ABB-ove divizije Elektroenergetska oprema.

"Ekip SmartVision" omogućava direktno nadgledanje svih električnih uređaja koji su deo čak i najsloženijih električnih instalacija. Trenutni pristup dokumentaciji iz više uređaja i funkcija daljinske dijagnostike, kao i održavanje, uz automatska upozorenja postaju jednostavniji nego ikad pre. Zahvaljujući arhitekturi "cloud" tehnologije, "Ekip SmartVision"-u može da se pristupi sa bilo kog mesta putem pametnog telefona, tableta ili računara.

"Ekip SmartVision", koji je idealan za mala i srednja industrijska postrojenja, kao i za aplikacije u komercijalnim zgradama, predstavljen je na Međunarodnom sajmu industrijske tehnologije "Hannover Messe" u Hanoveru, 25-29. aprila 2016. godine, a u komercijalnoj ponudi naći će se krajem 2016. godine.

Kompletan sadržaj Tematskog biltena "IT - Investicija koja se brzo vraća" možete pročitati OVDE.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Agro, Finansije

Kompanija Gebi novi vlasnik nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinka - U planu investicije i ulazak na tržište maloprodaje pšeničnog brašna i testa

Kompanija Gebi iz Čantavira otkupila je zaštitni znak, mlinove, silose i fabriku testa nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinke iz Subotice. Kako je za RTV rečeno u ovoj kompaniji, koja se prvenstveno bavi proizvodnjom stočne hrane i agrokooperacijom, planiraju modernizaciju ovih pogona i ponovno osvajanje tržišta brašna i testa pod brendom "Fidelinka 1868". Nekada su silosi u Aleksandrovu, predgrađu Subotice, bili sinonim za kvalitet i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.