NavMenu

Zonira se još 5.516 parking mesta u prestonici - Promene u Novom Beogradu, Zemunu, Paliluli, Zvezdari i Adi Ciganliji

Izvor: Novosti Petak, 27.05.2016. 12:12
Komentari
Podeli

(Foto: Ivana Vuksa)
Ako bude usvojen predlog novih lokacija za uvođenje zonskog sistema naplate, na beogradskim ulicama u sistemu naplate naći će se novih 5.516 parking-mesta, od toga 2.763 će redefinisanjem preći iz zelene u žutu zonu.

Promene se očekuju u Novom Beogradu, Zemunu, Paliluli, na Zvezdari i Čukarici. Izmene na Dorćolu podrazumevaju prelazak iz zelene u žutu zonu za 2.763 parking-mesta.

Novi Beograd

Samo u Novom Beogradu "poplaveće" 2.254 parking-mesta u sedam ulica. Od toga, samo Bulevar Zorana Đinđića dobija 449 novoizgrađenih mesta, dok su u ostalim saobraćajnicama postojeća parking-mesta koja će samo biti zonirana.

Inače, postojeći broj obeleženih parking-mesta u Bulevaru Zorana Đinđića je 1.042. Posle izgradnje novih, na potezu od Španskih boraca do Bulevara umetnosti, čiji se završetak očekuje 15. avgusta, ukupno će biti 1.491 mesto u plavoj zoni. U Ulici Vladimira Popovića postoji 1.037 parking-mesta, u Antifašističke borbe, od Bulevara Mihajla Pupina do Bulevara Arsenija Čarnojevića - 217 mesta.

Toliko ima i u Španskih boraca, od Bulevara Mihajla Pupina do Bulevara Arsenija Čarnojevića. U Bulevaru umetnosti, od Bulevara Mihajla Pupina do Bulevara Arsenija Čarnojevića, postoji 64, Bulevaru Milutina Milankovića, od Omladinskih brigada do Tošinog bunara - 195 i u Tošinom bunaru, od Nikole Dobrovića do Bulevara Arsenija Čarnojevića - 76 mesta. Sva postojeća parking-mesta biće uvedena u sistem naplate, a parkiranje će se tarifirati kao u plavoj zoni.

Zemun

Usvajanjem predloga u Zemunu će biti zoniran deo oivičen ulicama: Preradovićevom, Petra Zrinjskog, Masarikovim trgom, Kejom oslobođenja, Stevana Markovića, Avijatičarskim trgom i Glavnom. Na ovom potezu naplaćivaće se 240 parking-mesta.

Palilula

I deo Palilulaca, koji do sada nisu morali da plaćaju ostavljanje vozila na ulici, ubuduće će biti u plavoj zoni. Čak 1.350 mesta na potezu između Cvijićeve, Poenkareove, Dragoslava Srejovića, Mije Kovačevića i Ruzveltove ući će u zonski sistem.

Zvezdara

Na Zvezdari je u planu uvođenje zelene zone između Bulevara kralja Aleksandra, Gospodara Vučića, Vojislava Ilića, Žičke i Branka Krsmanovića. Ovde će naplata važiti za 315 mesta.

Isti broj mesta naplaćivaće se i na Starom obrenovačkom putu uz Adu Ciganliju, gde se uvodi plava zona.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Kentkart tuži Grad Beograd i zahteva 17 mil EUR odštete

Kompanija Kentkart, koja je godinama obavljala naplatu karata u gradskom prevozu, nakon raskida ugovora tužila je grad i zahtevala odštetu od 17 mil EUR, izjavio je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić. - Kontrolisali su sistem od 250 mil EUR godišnje. Ja tvrdim da preko 1 mil EUR ne mogu da dobiju, a mislim da će čak biti obrnuto, jer mi imamo dokaze da su unazadili sistem - rekao je Šapić za Radio-televiziju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.