NavMenu

"Etihad Airways" predstavio film virtuelne realnosti - Nikol Kidman na putu od Njujorka do Abu Dabija

Izvor: eKapija Petak, 27.05.2016. 11:36
Komentari
Podeli
Kompanija "Etihad Airways" predstavila je dugo očekivani film virtuelne realnosti od 360 stepeni u kome je glavna glumica dobitnica Oskara Nikol Kidman. Petominutni film, pod nazivom "Drugačiji", predstavlja veliki korak za inovativnu nacionalnu avio-kompaniju Ujedinjenih Arapskih Emirata i prosto uvlači gledaoce u potpuno iskustveno putovanje prateći Nikol Kidman kroz jedan od novih aviona "Airbus A380" na letu između Njujorka i Abu Dabija.

Avio-kompanija je u izradi filma koristila najnovije digitalne tehnologije i multidisciplinarne medije kako bi oživela vrhunsko iskustvo i gostoprimstvo koje pruža svojim gostima kroz uključivanje korisnika u različite čulne interakcije tokom virtuelnog leta. Svaka scena u filmu ima temu koja je usmerena na stimulisanje čula na svetlost, zvuk, pokret i razgovor.

- Želimo da predstavimo priču o "Etihadu" na potpuno novi način, koristeći se tehnologijom koja će omogućiti našim korisnicima da budu deo ove priče i da iz prve ruke osete iskustvo na letu avionom A380 sa bilo kog mesta - rekao je ovim povodom Peter Baumgartner, generalni direktor "Etihad Airways"-a.


Film virtuelne realnosti dostupan je na posebnom sajtu vr.etihad.com od 27. maja, dok će unapređena verzija sa stereo zvukom biti objavljena 17. juna. Kako bi doživeli potpuno iskustvo gledaoci će morati da preuzmu "Oculus VR" aplikaciju na posebnom sajtu avio-kompanije i da gledaju film koristeći se setovima za virtuelnu realnost, poput "Oculus Rifta" ili "Google cardboard". Film će u verziji 360 stepeni biti dostupan i na "YouTube"-u.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija, IT, Telekomunikacije, Zdravstvo

Saradnja sa kompanijom Merk na podsticanju inovacija u Srbiji

Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović i direktor za Srednju Evropu i senior potpredsednik u kompaniji Merk Fransoa Feg potpisali su u Vladi Srbije Memorandum o razumevanju, koji je važan za nastavak strateške saradnje sa BIO4 kampusom. Begović je ocenila da je ovaj memorandum potvrda partnerstva na polju biomedicine, biotehnologije i nauke u Srbiji, izrazivši zadovoljstvo time što se jedna od najvažnijih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.