Izvor: Tanjug | Petak, 27.05.2016.| 12:20
Izdvojite članak Odštampajte vest

Fond za razvoj odobrio prve kredite za početnike - Ukupan iznos pozajmica 12,6 miliona dinara

Upravni odbor Fonda za razvoj odobrio je na današnjoj sednici prva četiri kredita za početnike u ukupnom iznosu od 12,6 miliona dinara, od čega je bespovratnih sredstava 3,8 miliona dinara, a ostatak povoljan kredit Fonda.

Kako je saopštilo Ministarstvo privrede, krediti su odobreni po Programu podsticanja razvoja preduzetništva kroz finansijsku podršku za početnike u poslovanju, koji se realizuje u cilju sistemske podrške sektoru mikro i malih preduzeća i preduzetnika i jedan je od 33 programa u okviru Programa Vlade Srbije "Godina preduzetništva".

Program sprovodi Ministarstvo privrede u saradnji sa Fondom za razvoj, a podrška obuhvata kombinaciju 30% bespovratnih sredstava i 70% kredita Fonda za razvoj.

U saopštenju se navodi da će Upravni odbor Fonda u narednom periodu, jednom mesečno, razmatrati sve pristigle zahteve po ovom programu.

Upravni odbor Fonda za razvoj je odobrio još 27 povoljnih kredita po sopstvenim programima koje realizuje u Godine preduzetništva za podršku investicijama, nabavku trajnih obrtnih sredstva i održavanje tekuće likvidnosti.

Kako je navedeno, sve informacije o odobrenim zahtevima za kredit objavljene su na sajtu www.fondzarazvoj.gov.rs, a spisak svih realizovanih zahteva za kredit i isplaćenih sredstava biće objavljen na sajtu www.godinapreduzetnistva.rs, odmah, nakon ispunjenja svih potrebnih zakonskih procedura i isplate kredita.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.