Izvor: Politika | Subota, 22.12.2007.| 15:32
Izdvojite članak Odštampajte vest

NIS najbolji korporativni brend za 2007. godinu

Najbolji korporativni brend za 2007. godinu je Naftna industrija Srbije, dok je najbolja robna marka gazirana voda "Knjaz Miloš", objavili su u petak (21. decembar 2007. godine) organizatori izbora - Ministarstvo trgovine i usluga Srbije i ekonomski dnevnik "Pregled".

Ministar trgovine i usluga Srbije Predrag Bubalo kazao je prilikom dodele nagrada, da se ta manifestacija održava četvrti put, dodajući da je zadatak države da stvori ambijent za dobro poslovanje, a sve ostalo je na kompanijama.

Bubalo, koji je i predsednik žirija, kazao je da je važno da se ide ka ocenjivanju korporacija i profita, a manje ka pronalaženju najboljeg proizvoda jer je to u nadležnosti potrošača.

Drugu nagradu za korporativni brend dobila je kompanija "Agroživ" iz Pančeva, treću "Grand prom" iz Beograda, a specijalna nagrada u toj kategoriji dodeljena je Vojnomedicinskoj akademiji (VMA) iz Beograda. Drugu nagradu za robnu marku dobila je "Soko Nada Štark" za "smoki", a treću "Dijamant" za margarin "Dobro jutro".

Nagrade za najbolje strane bredove dobili su "Messer Tehnogas", OMV, "Henkel Merima", "Carlsberg Srbija" i Raiffeisen banka. Kriterijumi za izbor bili su nivo investicija, broj zaposlenih i partnerstvo sa domaćim kompanijama.

Za najbolje brendove u uslugama proglašeni su: "Jat Airways", "Pink medija grupa", Novosadski sajam, DDOR "Novi Sad" i Komercijalna banka.

Dobitnici nagrada "Najbolje iz Srbije" u robnim grupama su "Fruvita" - Beograd, "Vital" - Vrbas, "Sojaprotein" iz Bečeja, "Poljoprivredni kombinat Beograd", "Albus" Novi Sad, "Yu glob" Beograd, "Dunav osiguranje", beogradska "Forma ideale", "Dallas" iz Tutina, OSA računarski inženjering Beograd, "Jeep commerce" i "Vujić Valjevo". Među nagrađenima su i "Trudbenik", "Jaffa", "Carlsberg Čelarevo", "Galeb grupa" Šabac, "Ikarbus", "Beksing" Beograd, "Zekstra grupa", "Bane" Sombor, "Garden centar", "Jat ketering", "Interfiš" Niš i "RB Global" iz Užica.

Na konkurs se prijavilo 300 kompanija, žiri je ocenjivao 80, a 40 kompanija je nagrađeno.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.