NavMenu

NIS najbolji korporativni brend za 2007. godinu

Izvor: Politika Subota, 22.12.2007. 15:32
Komentari
Podeli

(Foto: Suzana Obradović)

Najbolji korporativni brend za 2007. godinu je Naftna industrija Srbije, dok je najbolja robna marka gazirana voda "Knjaz Miloš", objavili su u petak (21. decembar 2007. godine) organizatori izbora - Ministarstvo trgovine i usluga Srbije i ekonomski dnevnik "Pregled".

Ministar trgovine i usluga Srbije Predrag Bubalo kazao je prilikom dodele nagrada, da se ta manifestacija održava četvrti put, dodajući da je zadatak države da stvori ambijent za dobro poslovanje, a sve ostalo je na kompanijama.

Bubalo, koji je i predsednik žirija, kazao je da je važno da se ide ka ocenjivanju korporacija i profita, a manje ka pronalaženju najboljeg proizvoda jer je to u nadležnosti potrošača.

Drugu nagradu za korporativni brend dobila je kompanija "Agroživ" iz Pančeva, treću "Grand prom" iz Beograda, a specijalna nagrada u toj kategoriji dodeljena je Vojnomedicinskoj akademiji (VMA) iz Beograda. Drugu nagradu za robnu marku dobila je "Soko Nada Štark" za "smoki", a treću "Dijamant" za margarin "Dobro jutro".

Nagrade za najbolje strane bredove dobili su "Messer Tehnogas", OMV, "Henkel Merima", "Carlsberg Srbija" i Raiffeisen banka. Kriterijumi za izbor bili su nivo investicija, broj zaposlenih i partnerstvo sa domaćim kompanijama.

Za najbolje brendove u uslugama proglašeni su: "Jat Airways", "Pink medija grupa", Novosadski sajam, DDOR "Novi Sad" i Komercijalna banka.

Dobitnici nagrada "Najbolje iz Srbije" u robnim grupama su "Fruvita" - Beograd, "Vital" - Vrbas, "Sojaprotein" iz Bečeja, "Poljoprivredni kombinat Beograd", "Albus" Novi Sad, "Yu glob" Beograd, "Dunav osiguranje", beogradska "Forma ideale", "Dallas" iz Tutina, OSA računarski inženjering Beograd, "Jeep commerce" i "Vujić Valjevo". Među nagrađenima su i "Trudbenik", "Jaffa", "Carlsberg Čelarevo", "Galeb grupa" Šabac, "Ikarbus", "Beksing" Beograd, "Zekstra grupa", "Bane" Sombor, "Garden centar", "Jat ketering", "Interfiš" Niš i "RB Global" iz Užica.

Na konkurs se prijavilo 300 kompanija, žiri je ocenjivao 80, a 40 kompanija je nagrađeno.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Narodna banka Srbije i Rakuten Viber razgovaraju o mogućnostima saradnje u oblasti instant plaćanja

Guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković sastala se s predstavnicima kompanije Rakuten Viber (Vajber) radi razmatranja saradnje čiji bi rezultat bilo povezivanje funkcionalnosti ove aplikacije i servisa IPS NBS sistema, na korist svih građana Republike Srbije. Sistem za instant plaćanja (IPS NBS sistem) uveden je 2018. godine, prvi u regionu i među prvima u svetu. - Danas više od četiri miliona korisnika aplikacija mobilnog

16.04.2024.  |  Vesti

Poljski lanac Žabka dolazi u Srbiju?

16.04.2024.  |  Vesti

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.