NavMenu

Šabac u maju 2017. dobija fabriku komponenti za automobile - "Yazaki" i Grad potpisali Memorandum o razumevanju

Izvor: eKapija Četvrtak, 26.05.2016. 15:49
Komentari
Podeli
Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović i predstavnici japanske kompanije "Yazaki", potpisali su Memorandum o razumevanju koji predstavlja prvi korak u realizaciji investicije koja će u Šapcu trebalo da zaposliti oko 1.700 ljudi.

To znači da će u narednih godinu dana u Šapcu biti otvorena fabrika za izradu elektronskih komponenti za automobile i kamione.

Gradonačelnik je ocenio da je ovo jedan od važnijih dana i da je pred njima veliki posao da se u roku koji je dogovoren sprovede sve što je deo njihovog posla. Istakao je da će zajedničkim raditi na obrazovanju kadra koji će biti potreban kompaniji "Yazaki".

Zelenović je istakao da otvaranje novih 1.700 radnih mesta znači smanjenje broja nezaposlenih u Šapcu za čak 15%, kao i da ovako veliki posao nije mogao da se realizuje bez podrške Vlade Republike Srbije.

- Posle više od godinu dana pregovora danas potpisujemo memorandum sa jednom od najvećih svetskih kompanija, sa japanskom firmom "Yazaki". Ova investicija znači da će naš grad od sada biti na svetskoj mapi gradova u kojima posluju najveće i najznačajnije kompanije. Otvaranje 1.700 novih radnih mesta je važno za Šabac, ali i za celu Srbiju, a naš uslov je bio da se rad i znanje naših sugradđana koji će se zaposliti vrednuju odgovarajućom platom. Uslov kompanije je da zaposleni imaju korisna znanja i Grad Šabac je pripremio program obuke i dodatnog obrazovanja za sve zainteresovane. Potpisivanjem Memoranduma za ovu japansku investiciju stvorili smo jednake šanse za sve da se zaposle i da žive pristojno od svog rada - rekao je Zelenović.

Predstavnik kompanije "Yazaki" Aksel Vitenberg iskazao je zadovoljstvo i naglasio da bi prema planu fabrika trebala da otpočne sa radom 1. maja sledeće godine. Ta kompanija posluje u 46 zemalja sveta i već ima svoje fabrike i hale u Rumuniji, Bugarskoj i u nekoliko drugih evropskih zemalja. "Yazaki" trenutno ima preko 270.000 zaposlenih.

- Zaposleni su naš glavni pokretač i veliku pažnju posvećujemo odnosu prema radnicima - rekao je Vitenberg i dodao da će uspostaviti saradnju sa školama, fakultetima i ministarstvom kako bi došli do kvalifikovanog kadra, pre svega mehaničkih i elektro inženjera iz oblasti autoindustrije.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Saobraćaj

Jovanović: Razmotriti kupovinu Siemens tramvaja proizvedenih u Kragujevcu za GSP Beograd

Gradska vlast u Beogradu treba da razmotri kupovinu tramvaja od kompanije Simens (Siemens), koji se proizvode u Kragujevcu, ukazao je direktor Centra za lokalnu samoupravu (CLS) Nikola Jovanović. Jovanović je u pisanoj izjavi podsetio da je pre tri godine tadašnji zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio mogućnost kupovine Simens tramvaja koji se proizvode u Kragujevcu, za potrebe beogradskog GSP-a. - Kako su ovi tramvaji bili u

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.