NavMenu

I kompanije iz Kine posluju u naučno-tehnološkom parku na Zvezdari

Izvor: Tanjug Utorak, 24.05.2016. 19:34
Komentari
Podeli
U Naučno-tehnološkom parku na Zvezdari, koji je otvoren pre godinu dana, već rade 23 inovativne kompanije, među kojima je i jedna iz Kine, što otvara mogućnost za nova radna mesta.

To se moglo čuti prilikom posete tehnološkom parku ministara prosvete Srđana Verbića i ambasadora Kine u Srbiji Li Mančanga, koji su obišli tri preduzeća i upoznali se sa njihovim radom.

U kineskoj "Easy planet" kompaniji, koja se bavi izradom aplikacija za mobilne telefone, kažu da njihova firma vidi Srbiju kao vrata za ulazak na evropsko tržište.

Osim kineske kompanije ministar i ambasador posetili su i kompaniju "Strawberry energy" koja proizvodi solarne klupe i solarno drvo za punjenje mobilnih telefona, ali i firmu "EON plus" koja se bavi prizvodnjom softvera za zaštitu životne sredine.

Ministar prosvete Srđan Verbić, nakon posete kompanijama, rekao je da možemo biti zadovoljni za prvih godinu dana rada, imajući u vidu da im je trebalo 30 godina od ideje do osnivanja.

- Ja se nadam da će u dogledno vreme početi da niču parkovi i u drugim delovima Srbije. Pre neki dan smo potpisali ugovor o početku izgradnje tehnološkog parka u Novom Sadu - rekao je ministar i dodao da u naučno-tehnološkom parku nisu kompanije koje primaju novac od države, već kompanije koje zapošljavaju.

Ambasador Kine Li Mančang rekao je da je Srbija je relativno mala zemlja, ali velika nacija u svetu, koja je davala i daje doprinos razvoju čovečanstva. On je naglasio da postoji veliki prostor za saradnju Srbije i Kine u nauci i tehnologiji.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Agro, Finansije

Digitalno svinjarstvo - Kupite Pig token, a posle dve i po godine dobijate 100 kilograma svinjetine

Uzgajate svinje, a ne odlazite na farmu, nema blatnjavih čizama, ni ustajanja u cik zore da bi se nahranile životinje. Zvuči filmski, ali nije. Krešimir Kuterovac, stočar iz Hrvatske, pokrenuo je sa kompanijom Beyondi i Blok Be platformu GoAgro pomoću koje svako može da postane stočar, a da posao uzgajivača svinja radi neko drugi. - Vi kupujete digitalni oblik svinje - PigNFT (Pig token). Minimalna cena je 220 EUR za koju posle dve i po

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.