NavMenu

"Industrijska oprema" iz Beograda već 15 godina na srpskom tržištu - Tehnička rešenja za sve grane industrije

Izvor: eKapija Utorak, 24.05.2016. 15:40
Komentari
Podeli
(Foto: Industrijska oprema)
Iz godine u godinu poseta na sajmovima, pa i na sajmu tehnike, intenzivno opada. Možemo reći da je to jedan opšti trend, s obzirom na to da kupci u 21. veku maksimalno koriste internet kako bi se informisali ili kupovali. I pored te činjenice, smatramo da veliki broj kupaca sa naših prostora voli da lično upozna ljude koji im prodaju i servisiraju opremu. Takođe, žele da vide mašine uživo, pa je "Industrijska oprema" odlučila da učestvuje na 60. međunarodnom sajmu tehnike i tehničkih dostignuća. Želeli smo da se i na ovaj način približimo kupcima i steknemo potencijalne partnere.

Ovako Dejan Malobabić, direktor Sektora komprimovanog vazduha i vakuuma u kompaniji "Industrijska oprema d.o.o." iz Beograda, ocenjuje učestovanje na nedavno održanom sajmu i ističe zadovoljstvo posetom za koju smatra da je, ipak, za nijansu bolja u odnosu na prethodnu godinu.

U razgovoru za "eKapiju" on kaže da je na štandu bila izložena oprema za industriju: kompresori niskog, srednjeg i visokog pritiska, vakuum pumpe, agregati, oprema za tretman komprimovanog vazduha, azot generator. Takođe je predstavljen "Toyota" i "BT" program viljuškara, paletara, stakera...

- Naša firma zastupa prepoznatljive brendove i proizvođače opreme vrhunskog kvaliteta – u ponudi imamo "Toyotu" koja je najprodavaniji viljuškar na svetu, kao i proizvode kompanije "Gardner Denver" koja je među nekoliko najvećih svetskih proizvođača kompresora i vijčanih blokova. Tu je i "Parker" sa opremom za tretman komprimovanog vazduha, jedna od najpoznatijih kompanija u svetu pneumatike i hidraulike, sa oko 60.000 zaposlenih. Ova oprema je premijum kvaliteta - energetski efikasna i pouzdana. Krajnji korisnici uglavnom prepoznaju benefite koje dobijaju kada investiraju u kvalitetnu opremu. Kroz eksploataciju im se ovakve investicije višestruko isplate - objašnjava Malobabić.

"Industrijska oprema d.o.o." postoji na srpskom tržištu već 15 godina, a ciljnu grupu im predstavlja praktično cela industrija: prehrambena, farmaceutska, mašinska...

(Foto: Marko Andrejić)
- Imamo tehnička rešenja za sve grane industrije. Sektor viljuškara je dodatno fokusiran i na distributivne centre, pa je portfolio kupaca ove opreme nešto širi. Posebno smo ponosni na postprodajnu podršku i servis koji obezbeđujemo našim partnerima - ističe sagovornik našeg portala.


Dejan Malobabić ocenjuje da je situacija na tržištu u prvoj polovini 2016, kada je reč o prodaji, nešto bolja nego u istom periodu prethodne godine i kaže da je "Industrijska oprema" zadovoljna rezultatima poslovanja.

- Svakako da postoje i brojni izazovi na tržištu. Jedan od glavnih je naplata. Mi smo veoma oprezni i trudimo se da ne dođemo u problem sa naplatom, ali primećujemo da kupci sve više žele plaćanje u ratama, kako bi poboljšali svoju likvidnost - navodi sagovornik "eKapije".

"Industrijska oprema" ima 50 zaposlenih i pored Srbije, svoje proizvode distribuira i u Crnoj Gori i Makedoniji. Neki od glavnih kupaca su "Valjaonica bakra Sevojno", "Swisslion grupacija", "Impol Seval" iz Sevojna, "Actavis" iz Leskovca, "Johnson Controls" iz Makedonije, "Robert Bosch" Pećinci, "Le Belier" Kikinda i mnogi drugi.

- Prošla godina nam je bila rekordna. S obzirom na to da smo se nedavno preselili u nove prostorije gde imamo mnogo veći magacinski prostor i servisne centre, u planu je i dalje širenje poslovanja. Takođe, ovu godinu će obeležiti veće ulaganje u marketing - zaključuje Dejan Malobabić.

Marko Andrejić
Komentari
Vaš komentar

Top priče

14.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj, Turizam, sport, kultura

Nacrt planskog dokumenta omogućava rušenje hotela Jugoslavija - U planu luksuzni hotel sa kazinom, kule do 155 metara i marina (FOTO)

Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove grada Beograda stavio je na javni uvid Nacrt plana detaljne regulacije bloka 11 i dela bloka 10 u opštinama Zemun i Novi Beograd, koji obuhvata i hotel Jugoslavija Podsetimo, hotel Jugoslavija prodat je krajem marta jedinom zainteresovanom ponuđaču, kompaniji MV Investment doo iz Beograda, ćerki firmi Millenium team-a, u okviru imovine preduzeća Danube riverside po početnoj ceni od 3,18

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.