NavMenu

Dodeljene nagrade "DISKOBOLOS 2007"

Izvor: eKapija Sreda, 19.12.2007. 15:02
Komentari
Podeli

Svečanom ceremonijom u hotelu "Continental" juče su (18. decembar 2007. godine)dodeljena priznanja ""DISKOBOLOS 2007" za najuspešnija ostvarenja zasnovana na korišćenju informatičkih tehnologija u svim sferama društvenog i privrednog života u Srbiji i zemljama u regionu.

Uvodnom ceremonijom, predsednik JISA, Đordje Dukić, uručio je godišnje priznanje ECDL Fondacije iz Dablina, Ministarstvu odbrane Srbije za izvanredne rezultate postignute u informatičkoj obuci zaposlenih i doprinos razvoju informatičkog društva Srbije.

U kategoriji "Proizvodnja" nagrade su dobili "KONSING" za stručni i poslovni rekord u brzini izgradnje nove mreže mobilne telefonije na prostoru Crne Gore a u vlasništvu "Telekom Srbije" i "GENEKO" za Geneko GPRS/EDGE ruter koji omogućava alternativno povezivanja malih računarskih mreža u udaljenim poslovnim jedinicama sa centralom preko GSM mobilne mreže i Interneta korišćenjem GPRS/EDGE tehnologije. Priznanje, u ovoj kategoriji je dobila firma "Umbra software" za tehnički sistem upravljanja prvom fabrikom biodizela u Srbiji "VictoriaOil".

U kategoriji "Projektovanje", pobednik je "Mašinoprojekt Kopring" za informacioni sistem koji ovom lideru u izvozu projektnih rešenja omogućava dalju punu konkurentnost na međunarodnim tržištima. Priznanja su dobili "CPU" za "Glavni projekat Beogradskog pozivnog centra" i "Grappolo International" za informacioni sistem "Partner za vođenje poslovanja, trgovinskih i proizvodnih preduzeća sa podrškom za udaljene lokacije i modulom za podrsku u odlučivanju".

U kategoriji "Upravljanje" pobedik je "Vlatacom" za Sistem za kontrolu putnika na graničnim prelazima, a priznanja su dobili "INFOMARE" iz Zagreba za "winGPS® – rešenje za lokalnu samoupravu i "LMB" Niš i "IB-SOFT" Niš za SKY BUS kontrolno-nadzorni sistem za intelegentno praćenje gradskog saobraćaja u Nišu.

U kategoriji "Društvene delatnosti" pobednik je "ČIKOM" iz Podgorice za portal KEP VLADE CRNE GORE. Priznanja su dobili Izvršno veće AP Vojvodine, Služba za opšte i zajedničke poslove pokrajinskih organa, Novi Sad za elektronsko praćenje sednica u okviru E-Vojvodina i Agencija za privredne registre, Beograd za Usluge bazirane na visokoraspoloživim bazama podataka.

U kategoriji "Finansije" pobednik je Beogradska berza za BELEX - Informacioni sistem za trgovanje hartijama od vrednosti na Beogradskoj berzi, a priznanja du dobili "IPR" Zagreb za IPR Bank Kiosk - savremeni samouslužni bankarski elektronski uređaj sa 18 funkcija i kompanija "Alfasoft" iz Rume za "Informacioni sistem javnog preduzeća za distribuciju prirodnog gasa "INGAS" Inđija".

U kategoriji "Zdravstvo" pobednici su Institut za onkologiju Vojvodine & SRC.SI, Sremska kamenica i Beograd za Integrisani bolničko-poslovni informacioni sistem i Republički fond za zdravstveno osiguranje, Podgorica za informatičku podršku procesima. Priznanje je pripalo "Infosistemu" Zagreb za "Bolničku prehranu" - informacijski sistem koji omogućuje celovito upravljanje poslovima prehrane u bolnicama, klinikama i ostalim zdravstvenim ustanovama.

U kategoriji Obrazovanje pobednik je "King ICT" za ECDL BOX koji sadrži e-obrazovne materijale, priručnik, pripremne predispite, kupone za ispite i indeks. Priznanja, u ovoj kategoriji su pripala " KATE-KOM", Zagreb za SMS Informativku i Microsoft Software za Microsoft program "Partner u učenju".

Pobednik kategorije "Usluge" je kompanija "S&T Serbia", Beograd za prvu SAP CRM implementaciju u Srbiji koja je izvršena u kompaniji SBB iz Kragujevca. Priznanja su dobili In.life , Ljubljane za DetelFone Kompaniju, "Sapiens Soft & Telekom Srbija" za MIS na dlanu i BLANK dooel – Skoplje za INTEGRIRANI SISTEM REGISTRACIJE VOZILA I KOMERCIJALNO FINANSIJSKE OBRADE.

U kategoriji Web ostvarenja pobednik je Univerzitet u Beogradu za razvoj web sajta Univerziteta u Beogradu. Priznanja Podravka , iz Koprivnica za sajt www.podravka.com Korporativne stranice "Podravke" namenjene su novinarima, investitorima, poslovnim partnerima, potencijalnim i sadašnjim zaposlenicima, potrošačima. Priznanje u ovoj kategoriji dobila je i Agencija Net Link za Servis za Internet prodaju www.internetprodavnice.com.



Preuzmite PDF dokument
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.