Izvor: Beta | Ponedeljak, 23.05.2016.| 15:54
Izdvojite članak Odštampajte vest

Rok za prijave za program podrške početnicima u poslovanju produžen do 20. juna - Za startap firme 100 miliona dinara

(Foto: Rawpixel/shutterstock.com)
Ministarstvo privrede Srbije objavilo je danas da je rok za prijavljivanje za projekat podrške početnicima u biznisu (start ap) produžen do 20. juna.

Cilj projekta je razvoj i promocija preduzetničkog duha i podsticanje preduzetništva žena, mladih i socijalnog preduzetništva, kao i unapređenje efikasnosti i podrške poslovanju i razvoju mikro, malih i srednjih preduzeća i preduzetnika, a za taj projekat opredeljeno je 100 miliona dinara.

Paket podrške obuhvata obuku, bespovratna sredstva i mentorsko praćenje malih i srednjih preduzeća i preduzetnika. Projekat realizuje Ministarstvo privrede i Razvojna agencija Srbije.

Sredstva se dodeljuju u iznosu od 300.000 dinara do milion dinara, bez PDV-a, što predstavlja do 50% ukupne vrednosti opravdanih troškova projekta, uz obavezu korisnika da obezbedi sopstveno učešće od minimum 50% od ukupne vrednosti tih troškova.

Korisnici bespovratnih sredstava od 500.000 dinara do milion dinara imaju obavezu da osim samozapošljavanja, zaposle najmanje jednu osobu u roku od šest meseci od datuma potpisivanja ugovora s agencijom.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.