NavMenu

Uskoro potpisivanje ugovora za auto-put Surčin-Obrenovac

Izvor: B92 Nedelja, 22.05.2016. 20:30
Komentari
Podeli
(Foto: Aleksandar Parezanović)
Tokom posete predsednika Kine Si Đi Pinga Srbiji u junu mogao bi s Kinom da bude potpisan ugovor za gradnju deonice Koridora 11 od Surčina do Obrenovca.

- Razgovaramo o tome kako ćemo graditi deonicu Surčin - Obrenovac sa mostom na Savi, koja je vrlo važna. Razgovaramo i sa kineskim partnerima i očekujemo u narednom periodu, a možda i kada bude dolazio kineski predsednik da potpišemo i komercijalni ugovor za tu deonicu - rekla je potpredsednica vlade Zorana Mihajlović.

Ona je tokom kontrole radova u Vrčinu istakla da je pripremljena kompletna projektno-tehnička dokumentacija i da bi onda, u naredna dva-tri meseca već mogla da počne izgradnja auto-puta od Surčina do Obrenovca. 



- Koridor 11 je isto važan i 27. avgusta ove godine puštamo u saobraćaj deonicu Ljig - Preljina i petlju Dići kojom će taj auto-put biti povezan s Ibarskom magistralom - podsetila je ministarka i izrazila uverenje da će sledeće godine do leta građani moći do Čačka da idu auto-putem. 



- U 2016. će biti završen skoro ceo Koridor 10, osim dela kroz Grdeličku klisuru koja se završava u prvom kvartalu 2017. odnosno krajem prvog kvartala i građani Srbije i svi drugi koji prolaze kroz našu zemlju od severa do juga zemlje će moći da idu idu autoputem - kazala je Mihajlović. 



Ona je naglasila da je Koridor 10 saobraćajna žila kucavica i da će taj evropski putni pravac biti konačno završen, posle 30 godina, koliko se o tom projektu priča.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Hrvatski Aircash stiže u Srbiju

Aircash, prvi hrvatski viševalutni gotovinski novčanik koji radi u državama Evropske Unije i u Švajcarskoj i ima million korisnika, najavio je dolazak na tržište Srbije. Ovo je za Bloomberg Adria potvrdio Hrvoje Ćosić, direktor kompanije. Izdavalac Aircash Mastercard prepaid kartice je licencirana institucija za elektronski novac s licencom Hrvatske narodne banke koja važi u svim državama EU. Upisani su u EU registar institucija za

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.