NavMenu

Završeni radovi na proširenju saobraćajnice na Tošinom bunaru

Izvor: eKapija Petak, 20.05.2016. 12:09
Komentari
Podeli
(Foto: Blazej Lyjak/shutterstock.com)
Glavni gradski urbanista Milutin Folić i direktor Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda Branislav Popović obišli su u četvrtak završne radove na proširenju saobraćajnice na Tošinom bunaru, u delu od raskrsnice te i Ulice Nikole Dobrovića do dela Zemunske, prenosi "Beinfo".

Folić je najavio da će ovo "usko grlo" na Tošinom bunaru, u dužini od 300 metara, već u četvrtak biti pušteno u saobraćaj. – Sada ova saobraćajnica ima po tri trake u oba smera, biciklističke staze, trotoar sa obe strane puta i dvored. Urađena je i nova kanalizaciona i vodovodna mreža, čime smo priveli kraju investiciju započetu pre više od 25 godina. A sve sa namerom da se Vojvođanska ulica spoji sa Tošinim bunarom – istakao je Folić.

On je dodao da je veoma bitno da se davno započeti projekti konačno završe jer se njihovim stavljanjem u funkciju omogućava dalji razvoj uglavnom mnogo većih infrastrukturnih projekata.

– S tim u vezi, uveliko se priprema dokumentacija da se Ulica Vladimira Popovića konačno spoji sa Bulevarom Nikole Tesle. Inače, reč je sličnoj situaciji kao na Tošinom bunaru. Isto tako da se Ulica gospodara Vučića spoji sa Južnim bulevarom, koji je takođe jedan od saobraćajnih pravaca odavno ucrtanih i nikada dovršenih. Kao i predviđeni plan da se Ugrinovačka ulica ulije u Bulevar Mihajla Pupina – najavio je glavni gradski urbanista.

To su, prema njegovim rečima, male intervencije, koje ne zahtevaju velika finansijska sredstva, a koje omogućavaju nastavak mnogo većih investicija.


Folić je kazao da se u narednih godinu dana očekuje završetak radova na spajanju Mosta na Adi i Tošinog bunara i dalje priključenje ove saobraćajnice ka Bežanijskoj kosi i spoljnoj magistralnoj tangenti. Takođe je najavio do kraja godine izradu plana za proširenje Ulice Tošin bunar za još dve saobraćajne trake sve do Ugrinovačke ulice.

–Time ćemo celokupnu saobraćajnu mrežu na Novom Beogradu u dužini od 160 kilometara u potpunosti staviti u funkciju – istakao je Folić za "Beoinfo".

Završetkom radova na Tošinom bunaru zaokružen je saobraćajni pravac od Vinogradske do auto-puta E 70, koji sada ima razdvojene kolovozne trake za svaki smer, sa pratećom infrastrukturom.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

21.04.2024.  |  Građevina

Cveta visokogradnja u Kraljevu - Sve interesantnija i Ribnica

Poslednjih godina gradi se veliki broj zgrada u prvoj gradskoj zoni u Kraljevu. Na nekoliko lokacija u užem i širem gradskom jezgru niču višeporodični stambeni objekti. - Trenutno je u izgradnji devet zgrada u užoj gradskoj zoni, a one su u različitim fazama izgradnje - kaže Zvonko Kovačević rukovodilac Odeljenja za urbanizam, građevinarstvo i stambeno-komunalne delatnosti. U toku su i završni radovi na dve zgrade u Zelenoj gori, a

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.