Izvor: B92 | Četvrtak, 19.05.2016.| 15:19
Izdvojite članak Odštampajte vest

Činjenice koje vam niko neće otkriti o zemljama u koje putujete

(Foto: Lonely Walker/shutterstock.com)
Bez obzira na razne neprijatne stvari na koje možete da naiđete na putovanju, ipak su one samo mali deo opšteg utiska koji vas obogaćuje i veseli. Ovo su neka iskustva putnika koja nećete pronaći u turističkim vodičima

Kina

Ovde najveće zamerke idu na vožnju Kineza. Zakon u Kini je takav da ukoliko nekog povredite u saobraćaju dužni ste da platite sve troškove lečenja i brigu do kraja života (ukoliko je potrebna). U slučaju da umre, plaćate naknadu njegovoj porodici. Sve to podržavamo, ali zbog toga neki vozači kad udare pešaka, vrate se i još jednom pređu preko žrtve, jer u tom slučaju plate odštetu tek jednom, a ubistvo ovakvog tipa u Kini nije lako dokazati.


Maroko

Turisti se najviše žale na higijenske navike, tj. nedostatak istih. Glavni problem u tome je što u WC – u skoro nikad nema WC papira, tako da svakako nosite maramice svuda sa sobom.

Australija

Sve je puno insekata i životinja, a turisti se žale na ogroman broj muva. I to ne ovih na koje smo mi navikli, već neprijatno velikih.

Peru

Južnoamerička država prepuna je izgladnelih pasa lutalica. Nije čudno da vas prate neko vreme i čekaju hranu, posebno ako je nanjuše.

Novi Zeland

Ne, ovo nije samo zemlja zelenila, prekrasne prirode i mesto gde je Piter Džekson snimao film "Gospodara prstenova". Nažalost, turisti se žale na pojavu meta, što sa sobom povlači i druge neprijatne stvari, tako da bi ovde uskoro umesto Froda Baginsa mogao doći Valter Vajt.

Italija

Po mnogima najlepša zemlja na svetu prekrivena je grafitima. Bogati Milano prepun je grafita, a grafiteri nisu poštedeli čak ni slavni rimski Koloseum.

Brazil

Uz Kopakabanu, fudbal i sambu Brazil ima i onu drugu stranu. Naime, prepun je smeća. Čak i kad se penjete prema slavnom kipu Hrista spasitelja sa strane možete videti more otpada. Uz sve to, ovde je problem i visoka stopa kriminala, haotičan saobraćaj, korupcija.

SAD


Ovde su carinici veoma nepristojni, bilo da dolazite avionom ili kopnenim putem. A još sve one silne kontrole prilikom ukrcavanja u avion…

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.