NavMenu

Praznik zdravog života u Beogradu - "Wellness & Spa Fest" 21. maja ispred TC "Ušće"

Izvor: eKapija Sreda, 18.05.2016. 10:08
Komentari
Podeli
Beograđani i gosti glavnog grada Srbije imaće priliku da u subotu, 21. maja 2016. godine, na platou ispred "UŠĆE Shopping Centra" besplatno uživaju u atraktivnom celodnevnom programu drugog "Wellness & Spa Festa". Ovaj događaj organizuju redakcija časopisa "Turistički Svet" i "Wellness akademija" Peđa Filipović, a pod pokroviteljstvom Grada Beograda, Ministarstva zdravlja i Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

Ljiljana Rebronja, direktorka festivala, najavila je na konferenciji za novinare deset sati (od 11 do 21h) zanimljivog, simultanog programa na dve bine u pet tematskih celina.

- Na predstojećem "Wellness & Spa Festu" (WSF) predstaviće se najbolji hotelski i banjski wellness centri Srbije i regiona. Posebnu pažnju obratili smo i na najmlađe posetioce za koje smo izdvojili dečje ostrvo sa brojnim atrakcijama, uključujući pozorištance, mađioničare, animatore... Biće tu i lekari i sportisti, instruktori raznih veština. Svi posetioci moći će da vežbaju jogu, tai-chi, pilates, zumbu, konsultuju se sa stručnjacima iz raznih oblasti čiji je lajtmotiv zdravlje, uživaju u masažama, brojnim radionicama, kao i džez koncertu beogradskih saksofonista u završnici Festivala – istakla je Rebronja, podsetivši da ovogodišnji WSF ima i humanitarnu misiju - borbu protiv dijabetesa.

Ovom skupu prisustvovaće i brojne poznate ličnosti, promoteri zdravog životnog stila, a brojna iznenađenja za sve posetioce pripremio je i prvi wellness ambasador Srbije Peđa Filipović, koji će na festivalu izvesti wellness ritual zvučne masaže sa tibetanskim posudama "Sedam pulsacija", masažu sa kristalima himalajske soli "Tajna praokeana Himalaja" i masažu sa toplim filipinskim školjkama "U potrazi za biserom Tihog okeana".

Svoju wellness & spa ponudu predstaviće i Zlatni partner festa – grupacija "A Hoteli" i Wellness partner festivala – hotelsko apartmanski kompleks "Kraljevi Čardaci SPA" sa Kopaonika.

Kako je najavila Vesna Vlatković, PR i marketing menadžer "A Hotela", ove godine očekuje se otvaranje hotela "Tornik" na Zlatiboru, čime će domaća wellness & spa ponuda dobiti sasvim novu dimenziju, a dodala je i da će do kraja godine biti osmišljen poseban wellness & spa koncept grupacije "A Hoteli".

Da "Wellness & Spa Fest" spaja ljude, potvrdila je iz svog iskustva vlasnica hotelsko-apartmanskog kompleksa "Kraljevi Čardaci Spa", Vesna Kostadinović, koja je na prošlogodišnjem festu, koji je održan u Novom Sadu, imala priliku da uspostavi saradnju sa srpskim wellness ambasadorom, zahvaljujući čemu je wellness centar "Kraljevih Čardaka" prvi u koji je uveden autorski selfness koncept Peđe Filipovića "Spoznaj samog sebe".

Na predstojećem Wellness & Spa Festu, posetioci će moći bolje da spoznaju i svoje sportske sposobnosti. Prema rečima Marka Velimirovića, direktora marketinga AK "Crvena zvezda", svi posetioci WSF imaće priliku da se oprobaju u atletici i streljaštvu, a u okviru Festa biće održane i "Zvezdine igre bez granica".

"Wellness & Spa Fest" inspirisan je pozivom koji je svima uputila Belgin Aksoy, osnivač pokreta "Wellness Global Day", sa idejom da se aktivno uključe u promociju wellness filozofije i kulture korišćenja wellness i SPA centara, kao sastavnog dela koncepta aktivnog, zdravog života za sve slojeve stanovništva.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Saobraćaj

Jovanović: Razmotriti kupovinu Siemens tramvaja proizvedenih u Kragujevcu za GSP Beograd

Gradska vlast u Beogradu treba da razmotri kupovinu tramvaja od kompanije Simens (Siemens), koji se proizvode u Kragujevcu, ukazao je direktor Centra za lokalnu samoupravu (CLS) Nikola Jovanović. Jovanović je u pisanoj izjavi podsetio da je pre tri godine tadašnji zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio mogućnost kupovine Simens tramvaja koji se proizvode u Kragujevcu, za potrebe beogradskog GSP-a. - Kako su ovi tramvaji bili u

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.