NavMenu

CARIĆ: Erste bi mogla da kupi malo veću banku

Izvor: Tanjug Utorak, 17.05.2016. 15:49
Komentari
Podeli

Slavko CarićSlavko Carić
Erste banka u Srbiji namerava da poveća tržišno učešće i moguće je da kupi neku banku koja ovde posluje, izjavio je danas predsednik Izvršnog odbora Erste banke Slavko Carić.

On je rekao za B92 da je strategija Erste banke kao grupacije da bude jedna od prve tri banke u svakoj zemlji u kojoj posluje, kao i u Srbiji.

- Ako neka od većih banaka bude na prodaju možda budemo zainteresovani - kazao je Carić na pitanje da li Erste banka vidi mogućnost za širenje na srpskom tržištu.

Na pitanje koliko veća banka bi ih zanimala, on je rekao - "makar malo veća od nas".

- Do sada smo u Srbiji bili zagovornici organskog rasta. Kada smo kupili Novosadsku banku imali smo jedan odsto učešća na bankarskom tržištu i uz postepen rast tokom godina došli smo do udela od oko pet procenata. Sada već razmatramo mogućnost kupovine - naveo je Carić.

Iako Carić kaže da "ništa konkretno još nije u igri, ali da će razmotriti priliku ako se ukaže", "eKapija" nezvanično saznaje da je Erste banci za oko zapala Komercijalnu banka. Njenim preuzimanjem bi Erste bio među top tri banke i u Srbiji, kao što je i na drugim tržištima na kojima posluje.

Osim tržišnog učešća, razlog za kupovinu banke je i procena da se slična količina resursa angažuje pri kupovini male i velike banke i da je imajući to u vidu onda svakako bolje kupiti veću.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

13.04.2024.  |  Finansije

Srbija i Crna Gora blagovremeno da potpišu sporazum o otvaranju graničnih prelaza sa tačkom spajanja u Boljarima

Potrebno je preduzeti aktivnosti u cilju blagovremenog potpisivanja sporazuma o otvaranju graničnih prelaza ili zajedničkog graničnog prelaza na budućem auto-putu, sa tačkom spajanja u Boljarima, između pograničnih opština Sjenica i Bijelo Polje. To je saopšteno na sastanku koji je održan u Ministarstvu unutrašnjih poslova Crne Gore. To je drugi sastanak Mješovite crnogorsko–srpske komisije za praćenje sprovođenja sporazuma

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.