Izvor: eKapija | Ponedeljak, 16.05.2016.| 19:47
Izdvojite članak Odštampajte vest

Najveći IT događaj u Srbiji - Sajam "ITkonekt 2016" 20. i 21. maja u Beogradu

"ITkonekt 2016", koji se održava 20. i 21. maja u hotelu "Jugoslavija" biće jedinstveno mesto gde će posetioci moći da isprobaju najnovija dostignuća u razvoju virtuelne realnosti i da se "transportuju" u pustinju, na dno okeana ili možda u svemir, ali i da uživo isprobaju prave oklope i mačeve kakve su nosili vitezovi u srednjem veku. Društvo će im praviti "Dart Vejder", "Iron Man", "Poison Ivy", kao i "Kalisi" i drugi junaci iz "Game of Thrones". Na samom ulazu u događaj, posetioce će pozdraviti hologramski likovi osnivača i glavnih organizatora "ITkonekta".

Ovo je samo deo nesvakidašnje zanimljive atmosfere koju će osetiti posetioci najvećeg IT događaja, koji će istovremeno biti i demonstracija novih dometa IT industrije, ali i toga kako IT kompanije u Srbiji pomeraju granice kada su u pitanju uslovi za rad i radno okruženje, koji se ne razlikuju od najsavremenijih uslova u razvijenim evropskim zemljama.

Ulaz je besplatan, a dovoljno je da se svi zainteresovani prijave na sajtu www.it-konekt.com, i na taj način osiguraju sebi besplatno prisustvo.

Ovaj događaj je namenjen pre svega IT stručnjacima, a osim sjajne atmosfere i nesvakidašnjih doživljaja, oni će moći da pronađu posao u IT-ju među brojnim otvorenim radnim mestima koje će ponuditi IT kompanije. Neki od kadrova koji će se tražiti su Java i PHP programeri, C# i C++ programeri, ASP.NET, QA inženjeri, Android developeri, i mnogi drugi.

IT-jevci će na događaju moći da testiraju svoja znanja na štandovima kompanija, da rešavaju kvizove i nagradna pitanja, takmiče se u brzom kucanju ili pravljenju aplikacije, a samo neke od zanimljivih nagrada koje ih čekaju su dron, naočare za virtuelnu realnost ili let čak avionom!

Oni će takođe moći da osvoje i korisne besplatne kurseve u IT-ju, u posebnom EDU delu na događaju, gde će se predstaviti edukativne ustanove u IT-ju.

Glavni partner događaja je "Microsoft Development Center Serbia", a radna mesta u IT-ju će ponuditi i "Quantox", "Prodyna", "Seven Bridges", "Deploy", "Cosmic Development", "Zuhlke", "Summa", "Telesign", "Emric", "Holycode", "Think-cell"i drugi. Glavni edu partner je "Admin Training Center"- ATC. "ITkonekt" je podržao Grad Beograd i Nacionalna služba za zapošljavanje.

Događaj je podržao i "donesi.com", koji je pripremio posebno iznenađenje za posetioce "ITkonekta 2016".

Ovo je jedini događaj koji na jednom mestu okuplja čitavu IT scenu u Srbiji. Na ovom najvećem IT sajmu u Srbiji na jednom mestu će se naći IT kompanije koje nude poslove u IT-ju, IT organizacije, edukativne ustanove, IT stručnjaci, i inostrani i domaći predavači koji će držati IT predavanja.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.