Izvor: Tanjug | Ponedeljak, 16.05.2016.| 18:54
Izdvojite članak Odštampajte vest

Primer uspešnog poslovanja - "Sirogojno Company" beleži rast izvoza i najavljuje proširenje proizvodnih kapaciteta za preradu voća

(Foto: Christian Jung/shutterstock.com)
Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež posetio je danas "Sirogojno Company" u Rupeljevu kod Požege. On je je tom prilikom izjavio da je ovo preduzeće jedna je od dve- tri kompanije u Evropi koje imaju najsavremeniju tehnologiju šećerne infuzije u sušenju jagodičastog voća.

Čadež je takođe naglasio da je izvoz "Sirogojno Company" u 2014. godini porastao za 37%, a u 2015. za dodatnih 39%.

- Cilj nam je da, u saradnji sa Ministarstvom privrede i Razvojnom agencijom Srbije, podstičemo, osim investicija koje donose nova radna mesta, i investicije zasnovane na inovacijama i novim tehnologijama - naglasio je Čadež.

Vlasnik i direktor "Sirogojno Company" Rade Ljubojević rekao je da ta kompanija ide dalje ka osvajanju novih tržišta dodajući da je prošle godine zabeležila povećanje izvoza, te da se nada da će se sa tim trendom nastaviti i ove godine.

- Otvorili smo neka nova tržišta kao što su Indija i Australija, a značajno povećavamo izvoz u Englesku i druge zemlje - istakao je Ljubojević.

Uspeh kompanije je ilustrovao primerom da je svaka druga malina koja je kupljena u Švedskoj došla iz njegove kompanije.

- Plan za ovu godinu je ulaganje u opremu i početak proizvodnje čokoladnih bombona, kao i akvizicija i proširenje proizvodnih kapaciteta za preradu voća i na jugu Srbije - rekao je on.

"Sirogojno Company" je najpre počela sa proizvodnjom ručno rađenih odevnih predmeta od vune u domaćoj radinosti, a nakon toga je proširila delatnost u oblasti poljoprivrede, te oko 95% proizvodnje izvozi u više od 35 zemalja.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.