NavMenu

Pet preduzeća u najužem izboru za najbolje od najbržerastućih kompanija u Srbiji

Izvor: eKapija Ponedeljak, 16.05.2016. 14:43
Komentari
Podeli

Preduzeća "Chemical Agrosava", "Ćatić Company", "Hrana produkt", "Mds informatički inženjering" i "Vega IT Sourcing" ušla su u najuži izbor za priznanje "Gazela", koje se dodeljuje najboljim od najbržerastućih kompanija u Srbiji.

Priznanje "Gazela" dodeljuje međunarodna grupa "Bisnode" koja posluje u 19 država. U pitanju je izbor najboljih među najdinamičnije rastućim kompanijama u Srbiji. Prema američkom istraživaču Davidu Birchu, koji je izneo koncept gazela u privredi, to su kompanije, koje daju najveći doprinos rastu BDP-a i otvaranju novih radnih mesta.

- U projektu "Gazela" uzete su u obzir kompanije, koje planiraju svoje poslovanje na duge staze i ne gledaju samo na uspeh preko noći (kompanije koje u poslednjih 5. godina imaju rast, i da su im rast i razvoj kostantni). Metodologija izbora "Zlatne Gazele" je bazirana na 15 godina iskustva i kvalitetu koji pokazuje i podatak, da 87% nominovanih kompanija i danas uspešno posluje, a 58,7% ima odličnu bonitetnu ocenu - naveo je "Bisnode" u saopštenju.

Na bazi podataka iz APR-a i metodologije kompanije "Bisnode" u decembru 2015. je napravljena prva lista 500 najbrže rastućih kompanija u Srbiji. TOP 500 Gazela je u periodu od 5 godina (2010-2014) dupliralo svoju prodaju i obezbedilo dodatnih 18.232 radnih mesta.

Ceremonija će se održati 18. maja 2016. od 18 časova u Skupštini grada Beograda.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Agro, Finansije

Kompanija Gebi novi vlasnik nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinka - U planu investicije i ulazak na tržište maloprodaje pšeničnog brašna i testa

Kompanija Gebi iz Čantavira otkupila je zaštitni znak, mlinove, silose i fabriku testa nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinke iz Subotice. Kako je za RTV rečeno u ovoj kompaniji, koja se prvenstveno bavi proizvodnjom stočne hrane i agrokooperacijom, planiraju modernizaciju ovih pogona i ponovno osvajanje tržišta brašna i testa pod brendom "Fidelinka 1868". Nekada su silosi u Aleksandrovu, predgrađu Subotice, bili sinonim za kvalitet i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.