NavMenu

Turci oživljavaju tekstilnu industriju u Smederevu - "Kaizen" traži 270 radnika za pokretanje proizvodnje

Izvor: Blic Nedelja, 15.05.2016. 16:31
Komentari
Podeli
(Foto: Kzenon/shutterstock.com)
Grad Smederevo i lokalna filijala NSZ organizovali su sajam zapošljavanja zajedno sa turskom firmom "Kaizen". Turci, naime, nameravaju da u Smederevu pokrenu fabriku tekstila, a za to im je potrebno, za početak, više od 200 radnika, sa ili bez iskustva u ovoj vrsti industrije.

Mada je susret sa potencijalnim poslodavcem relativno kasno i prilično skromno obnarodovan, u zakazano vreme došlo je više od 1.000 zainteresovanih.

- Traže ljude oko 270 radnih mesta, uglavnom operatera u proizvodnji. Mi na evidenciji imamo oko 450 takvih, koji su radili u tekstilnoj industriji i odgovaraju profilu, mada njima nije bitno imaju li iskustva u šivenju i krojenju ili ne. Oni tvrde da radnike za to što je njima potrebno mogu da obuče za tri nedelje - kaže Olga Svilar, direktorka smederevske filijale Nacionalne službe zapošljavanja.

Objašnjava još i kako je reč o ozbiljnom poslodavcu, firmi koja radi 26 godina, proizvodi više od dva miliona artikala za "Zaru", "Mango", "Versace"...
Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Brojni auto-servisi ne rade više punjenje klima - Da li će građani imati gde da pripreme kola za leto i koliko će to da košta?

Građanima Srbije ovog leta biće teže da servisiraju klima uređaje u svojim automobilima. Razlog za to je što veliki broj auto-servisa obustavlja pružanje ove usluge, jer nemaju sertifikat na osnovu koga bi mogli nabavljati freon i proći inspekcijsku kontrolu. Naime, Ministarstvo zaštite životne sredine je još 2016. godine donelo uredbu da pravna lica i preduzetnici koji klimatizuju motorna vozila moraju imati Sertifikat B. Taj

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.