NavMenu

Integracija procesa za efikasniju proizvodnju - "Neofyton" izlaže na Sajmu tehnike u Beogradu

Izvor: eKapija Sreda, 11.05.2016. 13:31
Komentari
Podeli

Kompanija "Neofyton" generalni zastupnik proizvođača mašina i prateće opreme za brizganje plastike, će na Sajmu tehnike u Beogradu od 16. do 20. maja, (Arena, hala 1) predstaviti najnovija tehnološka rešenja-revoluciju u pogledu upravljanja, centralizacije i integracije kompletnog procesa proizvodnje.

- Pored veoma duge tradicije poslovanja, od 1992. u oblasti prerade plastičnih masa, "Neofyton" je usmeren na podizanje kvaliteta usluge, na inovacije i na konstantni razvoj. Naš osnovni sistem vrednosti jeste integracija procesa iz jednog izvora i podizanje usluge za kupce na najviši nivo- ističe Zoran Tadić, generalni direktor "Neofyton"-a.

Prema rečima Tadića, "Neofyton" je moderna kompanija, sa timom mladih proaktivnih stručnjaka koja se trudi da prati najnovije tehnološke trendove i isporučuje uvek najmoderniju opremu i energetski efikasne sisteme.

"Neofyton" poseduje sopstveni servis tim, koji profesionalno i brzo odgovara na sve zahteve kupaca. Pored integrisane tehnologije, u toj kompaniji zainteresovani mogu dobiti podršku i konsultacije u vezi pokretanja svih novih projekata u sferi industrije prerade plastike.

- "Neofyton" će na sajmu predstaviti integraciju procesa u industriji pakovanja i tehničke plastike - saopšteno je iz ove kompanije. Predstavićemo proizvodnju tankozidnih proizvoda (okrugle kantice, 155 ml, 4 kaviteta) na ENGEL e-motion – potpuno električnoj mašini za brizganje plastike i Campetella take-out robotom sa ciklusom proizvodnje od 2,9 s. Campetella je jedan od najstarijih i najvećih proizvođača robota za industriju prerade plastike, takođe specijalizovan za IML aplikacije - naveo je Tadić.

U industriji tehničke plastike, predstaviće ENGEL Victory 1800/300 t hidrauličnu mašinu za brizganje plastike, bez vođica i proizvodnju jednoredne maske za osigurače težine 700 gr i sa ciklusom oko 48 s, sa Engel Viper 12 linearnim robotom.

Među izloženim asortimanom naći će se i:

- Novi revolucionarni upravljački uređaj ENGEL CC 300 za mašine i robote. Karakteriše ga jednostavnost rukovanja, 21-inčni full HD ekran osetljiv na dodir sa specijalnom navigacijom. Odziv funkcija je brz i jednostavan poput rukovanja android telefonom. Novi kontrolni uređaj je u potpunosti integrisan sa linearnim i višeosnim robotima, čime se smanjuje vreme podešavanja parametara i postiže efikasnost procesa. Takođe je preveden i na srpski i na hrvatski jezik.

- e-service - specijalni paket 24h daljinske servisne podrške koju je kompanija ENGEL razvila radi što efikasnijeg praćenja, kontrole i optimizacije procesa proizvodnje. Prednosti ovog paketa jeste pristup bazi grešaka, jednostavnost rukovanja, brza komunikacija sa serviserima na udaljenosti, čime se omogućava efikasno otklanjanje grešaka i kontinuitet proizvodnje.

- Novi ADX-EVO čiler predstavlja kombinaciju adijabatskog čilera i rashladne kule, prilagođenu najzahtevnijim procesima hlađenja. Ovo je prvi rashladni sistem koji kombinuje adijabatsko hlađenje i sistem rada rashladne kule, gde se postižu najveće uštede i omogućava maksimalna energetska efikasnost. Adijabatsko hlađenje omogućava postizanje temperature vode bliske temperaturi vlažnog termometra. Idealan je u uslovima visokih spoljnih temperatura vazduha, pri čemu se zahvaljujući adijabatskom efektu vazduh provlači kroz vlažne kartone, gde mu se smanjuje temperatura.

- Piovan centralni sistemi - Centralni sistemi omogućavaju kontrolu kompletnog procesa proizvodnje od transportovanja materijala iz silosa do procesa prerade na mašini. Centralni sistemi doprinose automatizaciji procesa-praćenje, kontrola i optimizacija proizvodnje, otklanjanje grešaka, inteligentno upravljanje potrošnjom materijala, preciznom upravljanju zalihama materijala uz stalnu dostupnost informacijama o potrošnji, čime se omogućava kontinuitet i maksimalna efikasnost proizvodnje.

DP 610 sušare sa izvlačenjem vlage iz materijala, protokom vazduha od 110 m3/h i kapacitetom koša 300l i konstantnom tačkom rose do< -50C. Omogućavaju kontrolu potrošnje materijala, automatsko smanjenje procesne temperature i energetsku efikasnost.

Usisivači

PUREFLOW + RYNG – usisivači bez filtera + sistem za praćenje i regulaciju potrošnje materijala-povećana efikasnost.

Dozatori QUANTUM- gravimetrijski dozatori sa 2-6 dozirnih stanica, homogenost, preciznost doziranja i visoka ponovljivost procesa. Donose inovaciju u novoj tehnologiji efikasnijeg namešavanja materijala za mašine za brizganje i ekstrudere. Svaka dozirna stanica je individualna u pogledu vrste materijala i jednostavno se montira ili demontira sa dozatora u zavisnosti od potreba korisnika.

- Tria blue line mlinovi - Mlinovi za mlevenje plastike za sve procesne industrije-duvanje, brizganje, ekstruzija, folija itd. Tria proizvodi mlinove za mlevenje plastike od veoma sitnih delova pa do veoma krupnih i kabastih proizvoda. Zahvaljujući optimizaciji brzine rotacije noževa i samog dizajna komore, smanjenju buke, radne površine. Tria mlinovi za mlevenje plastike donose do 20 % ušteda u potrošnji el. energije, povećavaju efikasnost i omogućavaju sigurno i jednostavno rukovanje. Na Sajmu tehnike ćemo predstaviti seriju JM 32-20 sa kapacitetom mlevenja od 40-60 kg/h.

Manner tople dizne

"Neofyton" je takođe počeo i sa zastupništvom "Manner" cilindričnihtoplih dizni koje doprinose manjem procentu škarta, većoj uštedi materijala i preciznijem procesu brizganja.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija, Građevina

Zbog RHE Bistrica izmeštaće se dva državna puta - EPS traži projektanta, potrebna i aktuelizacija studije opravdanosti gradnje

Elektroprivreda Srbije raspisala je tender za izradu idejnog rešenja i tehničke dokumentacije za izmeštanje državnih puteva za potrebe izgradnje reverzibilne hidroelektrane (RHE) Bistrica. Kako je navedeno u tehničkoj specifikaciji posla, trase objekata budućeg sistema RHE Bistrica u blizini akumulacije Potpeć se ukrštaju sa trasom državnog puta IIA reda broj 191 Bistrica-Priboj, a trasa državnog puta IIA reda broj 194 Kokin

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.